Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genç mucitlerinde bilim tutkusu; Aksaraylı gençlerden “Hexacopter”

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray ilini 2024 Teknofest’te temsil edecek gençlerin projesi olan “hexacopter’i” paylaştı.

Aksaray’da bilim ve teknolojinin gençlerle buluşturulduğu Bilim Merkezinde, gençler bilimle taşınarak yeteneklerini keşfediyor. Bilim Merkezinde, Aksaraylı gençler tarafından geliştirilen “Hexacopter” yazılım arayüzü, sensör grafikleri ve 3 boyutlu yazıcıdan gövde imal edilmesiyle 3.8 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip olarak oluşturuldu. Ayrıca “Hexacopter” adrese teslim kargo bırakma özelliğine mevcut haline getirilirdi.
2024 Teknofest hazırlıkları içerisinde olan Aksaraylı gençleri Aksaray ilini başarı ile temsil etmek adına, bilimle hayal güçlerini buluşturuyor. Aksaray Belediyesi tarafından desteklenen gençler bilime yatkın hale getiriliyor.
Aksaraylı gençlerin yoğun ilgi ve çalışmalarıyla hayat geçirilen “Hexacopter” 2024 Teknofest için hazırlanıyor. Gençlerin teknolojik çalışmalarına destek vermek adına Aksaray Belediyesi bilim merkezinde fırsat oluşturuyor.
Haber: Fatma Altınok