Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin süt fiyatlarındaki beklentilerini açıkladı

Aksaray Merkez Süt Üreticileri

Aksaray Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, hayvancılık sektöründeki süt üreticilerini etkileyen yem fiyatlarındaki maliyet artışlarına dikkat çekerek, süt fiyatlarındaki beklentilerini açıkladı.

Zengin, son dönemde süt yemi fiyatlarındaki yükselişin hayvancılık sektöründe zorluklara neden olduğunu belirtti. Bu maliyet artışının süt üreticilerini olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Zengin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan sektöre destek talebinde bulunarak, süt üreticileri Bakan’dan süte zam müjdesi bekliyor” dedi.

Zengin, maliyetlerin artmasına rağmen süt fiyatlarının aynı seviyede kaldığını vurgulayarak, üreticilerin sürdürülebilirlik açısından zorlandığını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı’ndan süt fiyatlarının artırılması yönünde bir adım atılmasını beklediklerini dile getiren Zengin, bu durumun sektördeki ekonomik dengeleri etkileyebileceğini belirtti.

Süt üreticileri olarak sektördeki maliyet artışlarına karşı çözüm bulunması ve adil bir fiyatlandırmanın sağlanması konusunda yetkililerden destek talep eden Esat Zengin, süt fiyatlarındaki olası bir zammın sektöre can suyu olacağını belirterek, bekleyişlerini sürdürdüklerini ifade etti. Bu gelişmeler, hayvancılık sektöründeki ekonomik dinamikleri ve üreticilerin yaşadığı zorlukları yansıtan önemli bir haber niteliği taşıyor.

Haber: Fatma Altınok

Trendyol Süper Lig’de 2. Hafta
Sıradaki Haber Süper Lig’de günün maçları!