Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meteoroloji Fırtına uyarısı yaptı; Aksaray’ın o ilçelerini uyardı!

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü 7 Aralık Pazar gününde yaşanabilecek hava olayları nedeniyle Aksaray’ın Batısında bulunan (Eskil ve Sultanhanı) ilçeleri uyardı.
7 Aralık Pazar günü sabah saatlerinden gece yarısına kadar sürmesi beklenen kuvvetli fırtına konusunda Sultanhanı, Eskil, Konya ve Karaman’ın geneli için uyarı geldi. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda fırtınanın güney ve güneybatı yönünden (Lodos) saatte 50-80 kilometre hızla esmesi tahmin ediliyor.
Vatandaşları çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmesi konularında uyaran Meteoroloji soba zehirlenmesinin önüne geçilebilmesi için yapılması gerekenleri aktardı. Meteoroloji, “Kış aylarında sıkça rastlanan sobadan sızan gazdan zehirlenme olaylarının önüne, bilinçli soba kullanımı ile geçilebilir. Yanan sobalar, yatmadan önce tamamen söndürülmeli ve içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler dışarıya çıkartılmalıdır. Lodos, fırtına gibi hava sirkülâsyonunun olumsuz olduğu koşullarda sobalar yakılmamalıdır.” soba zehirlenmesine karşı alınacak önlemleri açıkladı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz