Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın termal suyun kaynağı Narlıgöl, şifa kaynağı olmasıyla keşfedilmeyi bekliyor

Aksaray’ın keşfedilmeyi bekleyen termal

Aksaray’ın keşfedilmeyi bekleyen termal su kaynaklarından olan Narlıgöl, içerisinde zengin mineraller barındırıyor. Birçok termal hastalıklara şifa kaynağı olan Narlıgöl, büyüleyici manzarasıyla görenleri etkiliyor.
Aksaray-Niğde sınırları içerisinde bulunan Narlıgöl, kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından çok zengin olduğu bilinirken çeşitli hastalıklara iyi gelmesiyle ön plana çıkıyor. Narlıgöl (Acıgöl) termal suyu, yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.
Doğal güzelliğiyle dört mevsim büyüleyici görüntüleri olan krater gölü Narlıgöl, Kapadokya bölgesinin ortasında bulunuyor. İçerisinde bulunan çok sayıdaki minerallerle termal turizm odağı haline dönüşüyor. Termal su hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinen Narlıgöl, etkileyici manzarasıyla ziyaretlerini bekliyor.
Termal turizm bölgesi olma yolunda ilerleyen Narlıgöl, sondaj kuyusundan 65 derece sıcaklıktaki sıcak suyu ile termal su hastalıklarının şifa kaynağı oluyor.
Peki, termal su hastalıklarının şifa kaynağı olan Narlıgöl içerisinde ne barındırıyor?
“Göl kıyısındaki sondaj kuyusundan 65 derece sıcaklıkta su çıkartılırken, termal su hastalıkların şifa kaynağını oluşturuyor. Narlıgöl kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından çok zengin. Buradaki kaynaklar çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Acıgöl’de alınacak banyo, özellikle sedef başta olmak üzere romatizmal ve cilt hastalıklarının tedavisine uygun. Uygun dozda kullanılarak helyoterapi imkânı sunar. Deri ve kan akımını arttırıyor. Çevresel damar direncini ve kan basıncını düşürmekte. Ödem çözülmesini sağlar. Kalp hızını düşürür. Toplar damar yetmezliğine, hiper tansiyon, romatizmal hastalıklar ve nörolojik hastalıklara iyi gelir”.
Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Narlı göl son yıllarda su seviyesinin azalmasıyla birlikte kalp şekline alırken ziyaretçilerine romantik bir ortamda sunuyor. Termal su kaynağı özelliğini yanı sıra büyüleyici manzarasıyla yerli ve yabancı turistleri ziyaret noktası olmayı bekliyor.
Haber: Fatma Altınok