Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meteoroloji Aksaray ve çevresi için alarm verdi; Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Konya Müdürlüğü soğuk ve yağışlı havalara karşı vatandaşları uyardı. Aksaray ve çevre illerinde soğuk, yağış ve karla karışık yağmur bekleniyor.

8.Bölge Konya Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden ülke genelinde 07 Ocak 2024 (Pazar) gününden itibaren gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Soğuk ve yağışlı hava dalgasının 07 Ocak 2024 tarihinde saat 09.00!da başlayacağı 11 Ocak 2024 tarihinde saat 18.00’da biteceği tahmin ediliyor.

8.bölge Konya müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerine seyrediyor olasından ötürü hava sıcaklıklarının 09 Ocak 2024 (Salı) günü Bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) etkili olması beklenen yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğini açıkladı.

Meteoroloji Müdürlüğü, rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri güneybatı yönünden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahminin de bulundu. Meteoroloji Müdürlüğü vatandaşları soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuz etkilere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Müdürlüğü rüzgâr, soğuk ve yağış nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, don olayı, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi baca gazı risklerin karşı uyardı. Meteoroloji Müdürlüğü oluşabilecek baca gazı, don ve fırtınaya karşı korunmaları ve tedbirli olmaları yönünde hatırlamada bulundu.

Haber: Fatma Altınok