Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarihi Miraslar Canlanıyor: Aksaray, Turizmde Yepyeni Bir Çıkış Arayışında!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na önemli bir ziyaret gerçekleşti. Aksaray’ın turizm potansiyeline yönelik görüşmelerin yaşandığı toplantıda; vali Kumbuzoğlu’nu Turizm Yatırımcısı Cem Kınay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ziyaret eden isimler oldu.

Aksaray Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, Ağzıkarahan kervansarayı başta olmak üzere Aksaray’da bulunan tarihi mirasların değerinin attırılması ve turizm potansiyelini yükseltilmesi adına istişarelerde bulundu.

Aksaray Valiliği ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yürütülen turizm çalışmalarına değinen heyet, yapılması hedeflen projeler hakkında görüştü. Aksaray ilinin kültürel ve turizm açısından zengin olduğuna değinilen toplantıda, turizm potansiyelinin yükseltilmesi adına yürütülen çalışmalar üzerine duruldu.

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1231 yılında inşasına başlanan ve oğlu 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1239 yılında yapımı bitirilen Aksaray’daki Ağzıkarahan Kervansarayı, yüzyıllardır görkemli güzelliğini koruyor. Ağzıkarahan kervansarayının değerinin arttırılması adına görüşmeler yapan heyet, Aksaray ilinde bulunan diğer tarihi mirasların farkındalığını arttırmak ve turizm şehri olarak dönüşmesini sağlamak adına yapılması gerekenler üzerine durdu.

Aksaray’ın turizm potansiyelinin görüşüldüğü toplantıda, tarihi mirasların gün yüzüne çıkmasına ve turistlerle buluşmasına fırsat tanımak adına yürütülmesi gereken çalışmalar değerlendirildi.

Haber: Fatma Altınok