Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarihin gölgesinde; Aksarayın o ilçesinin isim değişiminin arkasındaki sır perdesi!

Aksaray’ın sevilen ilçelerinden birisi

Aksaray’ın sevilen ilçelerinden birisi olan Eskil, tarihi ve mimari yapısıyla görenleri eski çağlara götürüyor. Yerleşim yerlerinde bulunan höyükler ve Helenistik Dönem kalıntılarının olması nedeniyle Aksaray’da oldukça dikkat çeken Eskil ilçesinin tarihi, şaşırtmaya ve merak uyandırmaya devam ediyor.

Aksaray’a bağlı ilçelerden birisi olan Eskil’in eski kaynaklara göre, daha öncesinde “Eski il” olarak anılması nedeniyle günümüze Eskil adı ile geldiği anlaşılıyor. 1929 yılında belde statüsüne kavuşan Eskil, 1990 yılında ise ilçe oluyor. İlçenin; Eski Tunç, Demir Çağı, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde yoğun bir şekilde iskan gördüğü kaynak arasında yer alıyor. Eskil’de bulunan yerleşim yerlerinde höyüklerin olması da bu durumu kanıtlar nitelikte olarak görülüyor.

Tuz Gölü’nün güneyinde bulunan Eskil ilçesi düz bir ova üzerinde yer alıyor. Anadolu’nun önemli yollarından olan İpekyolu’nun kuzeyinde yer alan Eskil, orman ve yeşil alan bakımından zayıf bir alan olarak değerlendiriliyor.

Tarihi ve bulunduğu lokasyonu nedeniyle Aksaraylı vatandaşlar tarafından sıklıkla ziyaret edilen Eskil; Aksaray Eskil Ulu Cami, Böget Köyü ve Ortakuyu gibi yapılarıyla da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Haber: Ağustos Gerçe