Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Su Verimliliği Hareketi: Geleceğe ‘Su’ Dolu Bir Miras Bırakma Çağrısı!

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından işlenen su verimliliği seferberliği çalışmaları sürüyor.
Su seferberliği ile su tüketimine dikkat çekmek ve israf edilmesini engellemek ve önlemek amacıyla toplumsal bilinci arttırmaya yönelik başlatılan hareketle Türkiye’de ki su kaynaklarının azalmasıyla su olan ihtiyacın farkına varılması hedefleniyor.
Su verimliliği seferberliği, su kullanımına dikkat çekerek israf edilmesini engellemek adına tolumda bilinçlenmeyi hedefliyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına atılan bu adımda su tüketimini tarım da ve insan hayatında israf edilmemesi konusuna dikkat çekiliyor.
“Suya vefa” mottosuyla “Vefa demek, gelecek nesillerin suyunu bugünden koruma altına almak demektir. Siz de suya veda etmeyin, vefa gösterin” şeklinde insanların suya vefa etmesi bekleniyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak ve insan hayatının önemli unsuru olan suyun tüketilmesinde bilinçli davranılması gerektiğin hatırlatılmaya devam ediyor.
Suya vefa edilirek gelecek nesillere bırakılacak olan suyun bugünden koruma altına alınması gerektiğinin altı çiziliyor. Bilinçli toplum olmak adına suya gösterilen vefanın yarın bugünden şekillendirme adına geleceği koruma altına almak için suya vefa göstermek için bilinçli davranılması gerektiği hatırlatılıyor.
Haber: Fatma Altınok