Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yılbaşı günü sıcak bir ev ortamında aileniz ve sevdikleriniz ile yapılabileceğiniz 10 aktivite

Tüm dünyanın geri sayım

Tüm dünyanın geri sayım yapmaya başladığı bu günlerde Türkiye için de yeni yıla girmeye yalnızca saatler kaldı. Her bir yılın; yeni umutlar, yeni başarılar, yeni hedefler, yeni hayaller getirmesini ve sevdikleri ile yeni anlar paylaşmayı bekleyenler olarak 2024 yılı heyecanı geldi çattı. Soğuk kış aylarında dışarıda plan yapmanın oldukça güçleşmesi nedeniyle yeni yılı ailesi ve sevdikleri ile geçirmek isteyenler için evde yapılabilecek farklı aktiviteler bulunuyor. Özellikle Aksaray gibi sosyal açıdan büyükşehirlere kıyasla daha kısıtlı imkânı bulunan bölgelerde, soğuk havalarda evde vakit geçirmek vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Peki, Aksaray’da yeni yıl zamanında evde aile ve sevdikleri ile vakit geçirmek isteyenler neler yapabilir? İşte bu liste tam size göre.

1- Yılbaşı günlerinin vazgeçilmezi tombala: Türkiye’de yılbaşı denilince akla ilk gelenlerden olan tombala, evde kalmayı tercih edenler için oldukça keyifli bir eğlence alternatifi oluyor. Torbadan çekilen numaralar ile başlayan eğlenceli yolculuk, bir kişinin kartındaki tüm numaraları tamamlaması ve “tombala” diye bağırması ile son buluyor.

2- Yılbaşı çekilişi ile hediyeleşme: Aile içerisinde 2024 yılbaşını unutulmaz kılmak için minik hediyeler ile bu anı hatırlayabilirsiniz. Aile fertlerinin isimlerinin yer aldığı kağıtları bir araya getirerek sırayla kağıtlar çekilebilir. Bu sayede her kişiye farklı bir aile üyesi gelebilir.

3- Eğlenceli müzik listesi ile şarkılar söyleyin: Ailecek sevdiğiniz ortak müzik zevklerinizin yer aldığı liste ile her bir ağızdan şarkılar söyleyebilirsiniz.

4- Bir arada toplanmışken bilgi yarışması yapmadan olmaz: Hem eğlenelim hem öğrenelim diyenler için vazgeçilmez olan bilgi yarışması oldukça verimli be alternatif.

5- Patlamış mısır eşliğinde film buluşması: Dışarısı soğukken battaniyenin altında film izlemenin ne kadar keyifli olabileceğini yılbaşı günü bir kez daha deneyimlemekte fayda olacaktır.

6- Aile albümünüze bakarak ailenizle nostalji gezisine çıkın: Tüm aile bir aradayken yapılması gerek en güzel aktivitelerden birisi de hiç kuşkusuz eski fotoğraflara bakmak olacaktır.

7- Bireysel olarak hedeflerinizi düşünün ve hayalleriniz için rotanızı belirleyin: Her yeni yıl, yeni başlangıçlar ve yeni hedeflere olan inancın artması demektir. Bu kapsamda gün sonunda kendi içinize çekilip hedeflerinizi gözden geçirmek ve ideallerinizi belirlemek keyifli olacaktır.

8- Battaniyenizi alın ve balkondan yıldızları izleyin: Eğer dışarısı soğukken evde olmak sizin için daha iyi bir alternatif ise fakat yine de dışarıda olmayı da özlüyorsanız battaniyenize sarılarak bir süre balkondan yıldızları izleyebilirsiniz.

9- Pijamalarınız ve sıcak çay/kahve eşliğinde sohbetlerinizi gerçekleştirin: Aksaray’da olmazsa olmaz olan çay/kahvesiz yılbaşı olmaz diyorsanız evde olmanın rahatlığını bir kez daha hissedin.

10- Son olarak; Bunların tamamını yapabiliyor olmaktan ziyade bazen sadece sevdiklerimiz ile bir arada olmanın değerli olduğunu hatırlayalım.

Haber: Ağustos Gerçe