Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Rehberim Benimle Projesi” ile eğimde fırsat eşitliği sağlanıyor

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akademik Gelişimi Destekleme (AGED) Projesi kapsamında “Rehberim Benimle Projesi” ile eğitimler verilmeye devam ediyor.  Okullarında rehberlik öğretmenli olamayan okullar için hayata geçirilen projede, gönüllü rehberlik öğretmenleri ve Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi yer alıyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla rehber öğretmeni olmayan okullar yönelik oluşturulan “Rehberim Benimle Projesi” kapsamında LGS hazırlığı yapan öğrenciler ve öğretmenler için LGS rehberlik bilgilendirmesi, öğrenci velileri için aile eğitimleri verilmeye devam ediyor.

Akademik Gelişimi Destekleme (AGED) proje ekipleri bu proje kapsamında gönüllü rehberlik öğretmenleri ve Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi ile koordineli bir şekilde yürüyor.

“Rehberim Benimle Projesi” kapsamında gönüllü rehberlik öğretmenleri ve Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi koordineli bir şekilde yürütürken, sınava ilişin öğrencileri bilgilendirerek LGS’de yapılması gerekenler hususunda öğrencilere yol gösteriyor.

Öğrencilere yönelik hazırlanan projede, sınavla öğrenci alan okullar, meslek lisesi ve MESEM hakkında öğrencilere bilgilendirme yapılıyor. Bununla birlikte öğrenciler ve velilere mesleki tanıtımlar yapılarak meslek seçimlerine rehberlik ediliyor.

Öğrencilerin eğitim başarını arttırmak,  eğitimde imkan ve fırsat eşitliği oluşturmak adına hayata geçirilen projede öğrencilere mesleki tanıtımlar yapılarak doğru ve etkin meslek seçime olanak tanınıyor.

Haber: Fatma Altınok