Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaraylı genç sporcular, Wushu Avrupa Şampiyonasında parladı!

İstanbul’da düzenlenen Wushu Avrupa

İstanbul’da düzenlenen Wushu Avrupa Şampiyonasında Aksaraylı genç sporculardan önemli başarı. Aksaraylı sporculardan İstanbul’da düzenlenen şampiyonada peş peşe derece geldi.

Çin dövüş ve savunma sanatı olan bilinen Wushu, bu kapsamda yer alan sporların genel adı olarak biliniyor. Türkiye’de ve Aksaray’da da wushu sporlarına gösterilen ilgi yoğun olurken, genç sporcular özellikle bu alanda yetişmeye devam ediyor. Aksaray’da antrenörleri tarafından yetiştirilen genç sporcular, wushu ile saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler de sergiliyor. güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelen wushu bununla beden ve ruhun uyumu sağlanılması amaçlıyor. Aksaraylı sporucların önemli bir başarıya imza attığı şampiyona sonucunda tüm sporcuların dereceleri belli oldu.

İstanbul’da düzenlenen Wushu Avrupa Şampiyonasında Aksaraylı sporcular; Fatma Bilgin, Kaan Gümüşsoy, Nehir Nur Yılmaz yer aldı. Sporculardan Fatma Bilgin gümüş, Kaan Gümüşsoy bronz ve Nehir Nur Yılmaz ise gümüş madalya kazanan isimler arasında yer aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, “ genç sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe