Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da “evlilik hatıra ormanı” oluşturuldu

Aksaray’da eşine pek rastlanmamış

Aksaray’da eşine pek rastlanmamış bir projeye imza atıldı. Evlenmek isteyen çiftler, evlenmeden önce “Evlilik Hatıra Ormanına” ağaç dikerek dünya evine girecekler. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da katılımıyla “Evlilik Hatıra Ormanına” ilk fidanlar dikildi.

Kuraklığın ciddi şekilde hissedildiği Aksaray’da ağaçlandırma projelerine bir yenisi eklendi. Çeşitli nedenlerden dolayı pek çok hatıra ormanı oluşturan Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi, “Evlilik Hatıra Ormanını” oluşturdu. Yeni evlenecek çiftler, evlenmeden önce evlilik hatıra ormanına ağaçlarını dikerek dünya evine girecekler. Evlilik Hatıra Ormanının ilk misafirleri ise Nisa Nur-Halil Can ve Muhammed-Petek çiftleri oldu. Çiftler evlilik hatıra ormanında ağaçlarını dikerek, isimlerinin yazılı olduğu plakayı kütüğe çaktılar. Programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve kurum müdürleri katıldı. Ağaç dikiminden önce açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Aksaray Valiliği ve Aksaraylılar olarak yeşilliğe çok önem veriyoruz. Biliyorsunuz Aksaray kurak bir bölge, 10 yıl sonra belki çok daha kurak olacak. O yüzden şimdiden önlemleri almak gerekiyor. Bu anlayışla, her geçen günde, her bulduğumuz fırsatta ağaç ve fidan dikmeye devam ediyoruz. Daha önce 18 hatıra ormanı oluşturulmuştu. Bu hatıra ormanları devam edecek. Bugün çok daha anlamlı bir hatıra ormanı oluşturuyoruz, belki de en önemlilerinden biri. Evlilik hatıra ormanı. Gençlerimiz evlenirken, her çiftimiz birer fidan dikecekler, bu fidanın bakımını da hep birlikte yapacağız. Fidan diktikten sonra kendilerine bir belge verilecek ve daha sonra nikahlarını kıyacağız. Gerçekten heyecan verici bir proje. Biz bu projeyi, belediye başkanımız Evren Dinçer ve Orman İşletme Müdürlüğümüz ile birlikte yapıyoruz. Evlenecek olan çiftler önce Orman İşletme Müdürlüğünden fidanlarını alacak ve kendileri gelip hatıra ormanına dikecekler ve isimlerini hatıra kütüğüne çakacaklar. Ardından çiftlerimizin nikahını kıyacağız. Genç çiftlerimize mutlu yarınlar, mutlu ömürler diliyorum. Ben çiftlerimizden söz aldım, kendi fidanlarının yanında 3 fidan sözü daha aldım. Bu hatıra ormanı, aile hatıra ormanı olacak aynı zamanda. Bakımlarıyla da kendileri ilgilenecekler. Güzel bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın ardından, etkinlik alanında bulunan sevimli bir köpek, polis ekipleri tarafından barınağa götürülerek koruma altına alındı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz