Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tek derdimiz var o da hizmet! Şeffaf bir belediyecilik hizmeti vermek için adayım

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ AĞAÇÖREN

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ AĞAÇÖREN BELEDİYE BAŞKA ADAY ADAYI TÜRKEŞ ÖZBEK İLE ÖZEL Röportaj
Ağaçören benim sevdam
Ağaçören’i En Güçlü Belediye Başkan Aday Adaylarından Türkeş ÖZBEK ile özel tanıtım röportajı yaptık. Net sorduk, net cevap aldık.

Türkeş Özbek niçin Belediye Başkan Aday Adayı oldu?
Benim Ağaçören’e karşı borcum var. İlçemizde bu kadar problem olmasıydı aday olmayacaktım. Ama hemşehrilerime olan sorumluluğumdan, ilçemizin geri kalmışlığından dolayı aday adayı olma kararı verdim. Aday adaylığımın sebeplerini bir kaç başlıkta sıralayacak olursam
“Ağaçören’e yakışan hak ettiği hizmeti yapmak için adayım.”
“Şeffaf bir belediyecilik hizmeti vermek için adayım.”
“Kurumlarla etkin bir işbirliği için adayım.”
“Birilerinin değil herkesin belediye başkanı olmak için adayım.”
“Ağaçören’in şehir dışına göçünü engellemek adına yeni atılım, yatırım ve istihdam alanları oluşturup ekonomiyi canlandırmak için adayım.”
“Liyakat ehliyet ve istişareyle Ağaçören’in hak ettiği modern şehir görünümüne getireceğimize inandığım için adayım.”
Yani sözün özü İşçisinden köylüsüne, esnafına, tarımla hayvancılıkla uğraşanlarına, öğretmenine, emeklisine, kadınına, erkeğine, gencine yaşlısına her kim olursa olsun, Ağaçören’de yaşarken tüm sorunları çözülmüş bir kentte, ilçede yaşasınlar, yüzleri gülsün, mutlu olsun, işsizlik bitsin diye aday adayı oldum.

Türkeş Özbek, aday olduğu taktirde nasıl bir yönetim anlayışı gerçekleştirecek?
Göreve geldiğimizde temel felsefemiz “Yaşamın içerisinde var olmak.” olacak. En büyük projemiz insanların günlük yaşamını kolaylaştırmak olacak. Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı değişime ortak olarak farklı bir yerel yönetim anlayışı geliştirmek ana hedefimiz olacaktır. Yerel yönetimlerin kanalizasyon, temizlik, park gibi klasik hizmetleri yerine getirmenin yanı sıra ekonomi, kültür – sanat, eğitim, sağlık vb. alanlarda da sorumluluklar alması, sosyal bir belediyecilik anlayışı ortaya koyması gerçeğinden hareket ederek çalışmalarımıza başlayacağız.
Bu çalışmaların en önemli çıkış noktası ise günlük hizmetlerimizi layığıyla yerine getirirken, Ağaçören’in gelecek 50 yılını planlamak, yapılan faaliyetlerin “sürdürülebilir” olmasını sağlamak olacaktır. Sürdürülebilirliğin temelinde ise çok önemli bir kavram yer alıyor: “Katılımcılık.” Katılımcılık ve “Ortak akıl oluşturma” prensipleri sürdürülebilir yönetim anlayıșının sağlanmasında temel ilkelerimiz olacak. Yerel yönetimler bazında hazırlanan ilk kalkınma eylem planı olan ‘Ağaçören Kalkınma Eylem Planı’na” imza atacağız.
Yaptığımız tüm çalışmalarda, gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde temel ilkelerimizi uygulayacağız. Klasik belediyecilik faaliyetlerini rekor seviyelere ulaşan rakamlar ile gerçekleştirirken aynı zamanda hemen hemen hepsi Ağaçören için ilk olan mutlu projelere imza atacağız. Birbirinde özel markalar oluşturacağız.
Bizim için olmazsa olmaz Ağaçören’in geleceği ve Ağaçörenlilerin mutluluğu ilkesinden hareketle çalıșma arkadașlarımız ve tüm paydașlarımız ile birlikte üretmeye, daha fazlasını gerçekleştirmeye çalışacağız. Bizim halktan kopuk siyaset yapmamız mümkün değil. Ağaçören´de her zaman biz anlayışı ile çalışacağız. Halkın ihtiyaçlarını öncelik alıp bunları gidermeye çalışan, belediye ile halk arasındaki iletişim yollarını sürekli açık tutan ve halkın seçtiği kişileri denetleyebildiği bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.

Türkeş Özbek aday olduğu takdirde ne gibi projeleri hayata geçirecek?
Gelecek hedeflerimizi planladığımız bu süreçte tabiri caizse sahada sokak sokak geziyor, ilçemizin sosyal, ekonomik ve kültürel röntgenini çekiyoruz. Her Adımı Anlam Dolu Projeler” diye adlandırdığı 33 proje hazırladık. SÖZ UÇAR YAZI KALIR diyip 33 adet yerel seçim projemizi, 5 yıllık Belediye Başkanlığı görevim süresince eksiksiz yerine getireceğimi tüm halkımıza bilindiği üzere NOTER’e onaylatarak vaat değil taahhüt verdik.
Neydi bunlar
1-Tüm mahallelere hitap edecek en az bir adet semt pazarı yapılacak
2-Mevcut bir bina dönüştürülerek çok amaçlı Panlı Kültür Merkezi yapılacak
3-Ebeveynlerin yükünü hafifletecek en az bir adet kreş yapılacak
4-İlçe merkezine sosyal tesis yapılacak
5-Her mahalleye çocuklarımız için oyun alanları yetişkinler için dinlenme bölümleri olan en az bir adet çocuk parkı yapılacak
6-Belediye şirketi kurularak istihdama yönelik ceviz işleme ile süt işleme tesisi kurulacak
7-İlçe içi ulaşımı sağlamak için yeni hatlar ve terminal binası yapılacak
8-İlçe Mezarlık giriş kapısının hemen yanında bulunan alana vatandaşların defin işlemleri öncesinde kullanabilecekleri morg, gasilhane ile cenaze namazı kılınacak alan yapılacak
9-Esnaflarımıza yönelik küçük sanayi sitesi kurulacak
10-Ucuz konuta erişim için yeni imar planı yapılacak ve mevcutları revize edilecek
11-Hayvancılık için hayvan pazarı ve mezbahane yapılacak
12-İlçemizin altyapı ve üst yapılarının eksiklikleri doğalgaz dahil giderilecek
13-Giriş çıkışları ayrı olmak üzere altı araçlık hangar, 24 saat hizmet verecek santrali olan itfaiye binası yapılacak.
14-Belediye bünyesinde çeşitli noktalara GES kurmak için çalışmalar yapılacak.
15-Kadınlarımıza kooperatifler marifeti ile iş ve istihdam sağlanacak.
16-İlçemizde ikamet eden annelerimizin yeni doğan aile fertlerini tebrik etmek için hediyelerimizle ziyaret edilecektir.
17-Sınavlara hazırlanan öğrenci kardeşlerimize yönelik kitap okuma ve etüt merkezi yapılacak.
18-Hem sahada hem masada hızlı işler anlayışı ile e- belediyecilik sistemi kurulacak. İmardan su parasına kadar ister belediyeye gelip çayınızı içerek yapacaksınız ya da ev yada iş yerlerinizden yapabileceksiniz.
19-Ceviz masası adı altında belediye başvuru masası oluşturulup, 7/24 çağrı merkezi, gezici ekipler, sosyal medya, web, basın vb. birimleriyle hemşehrilerimizin istek, öneri ve şikâyetlerini alınacak.
20-Şenlik ve festivaller düzenlenerek ilçemizin tanıtımı yapılacak
21-“Her an yanındayız” düsturuyla ihtiyaç sahiplerinin acılı günlerinde yanlarında olacağız. Taziye evleri yapılarak yemek ve iaşe destekleri verilecek.
22-Ağaçören Belediyesi olarak ihtiyacı olan ailelere merhem olacağız. Okul çağındaki çocuklara giysi, ayakkabı, kırtasiye gibi ayni yardımlar; engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, üniversiteyi kazanan öğrencilerimize burs verilecektir.
23-Ağaçören Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yurtiçi ve yurtdışında desteklenerek daha aktif hale getirilecek.
24-Çamaşırhanelerimizle dar gelirli ailelerimize ve öğrencilerimize hizmet verilecek.
25-Vatani görevini yapacak kardeşlerimizin de yanındayız. Güvende yaşıyorsak Mehmetçik sayesinde sloganı ile vatani görevini yapacak evlatlarımıza askere gidiş desteği sağlanacak.
26-Siyasi görüşe bakılmaksızın her mahallede muhtarlar başkanlığında halk günü yapıp müdürlerle birlikte sorunu yerinde tespit edip mahalle sakinleri ile birlikte kararlar verilecek.
27-Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı belediyeler ile kardeş belediye olup ilçemize katkı sunulacaktır.
28-Hibe programları kapsamında, vizyonel yönetim anlayışı ile yatırım sağlayıp gençlerimize iş imkânı sağlanacaktır.
29-Belediyemizin spor kulübü aktif hale getirilerek futbol, basketbol, voleybol gibi takımlar kurulup spor kompleksi yapılacak
30-Kütüklü göletine DSİ ile koordineli bir şekilde ailelerimizin güzel vakit geçireceği mesire alanı yapılacak.
31-Sıcacık çorba ikramıyla işine ve okuluna gidenler için ilçe merkezinde mobil çorba evi aracılığı ile hafta içi her gün 06.00-08.00 saatleri arasında çorba dağıtımı gerçekleştirilecektir.
32-İhtiyacı tespit edilen ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı bireylere kuaför ve detaylı ev temizliği hizmeti verilecek.
33-İlk altı ay içerisinde 40 görev süresince ise 150 işçi alımı sağlayacağız.

Türkeş Özbek Başkan oldu. 5 yılın sonunda nasıl bir ilçede yaşıyor olacağız?
Alt yapı ve ekonomik problemlerini çözmüş, sosyal belediyecilik anlayışının gerçekleştiği, halkı birbirleriyle kaynaşmış, kenetlenmiş, istihdam sorununun en aza indiği, insanların göç edeceği bir şehir olmaktan çıkmış ve göç alacak bir kent haline gelmiş daha da yaşanılır bir şehirde yaşıyor olacağız. Ağaçören, yaşlı ve çaresizlerin, engelli ve kimsesizlerin, yetim ve yoksulların, işsizlerin, çocuk, genç, işçi, memur, esnaf, çiftçi ve çalışan tüm kesimlerin, kırda ve şehirde yaşayanların; ‘İyi ki Ağaçören’de yaşıyorum’ dedirtecek bir kent olacak.

Türkeş Özbek Başkan oldu taahhütlerini yerine getirmedi? Peki, ne olacak?
Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi 282. Ayette: “Ey iman edenler! Belirlenmiş bir zamana kadar bir borç ilişkisi kurduğunuzda bunu yazın.” şeklinde buyurulmaktadır.
Bizlerde vatandaşlarımızla bir nevi borç ilişkisi kurduğumuzdan ilçemize yapacağımız projeleri yazıya döktük. Görevim süresince eksiksiz yerine getireceğimi tüm halkımıza taahhüt ettik. Görev sürem sonunda seçim beyannamemi yerine getiremediğim veya eksik getirdiğim takdirde bir sonraki dönem için aday olmayacağımı ve siyasetten çekileceğim. Açık ve net.

Ağaçören’in en önemli değeri ceviz. Cevizle ilgili ne gibi çalışmalarınız olacak?
Ceviz bizim marka değerimiz. Ağaçören cevizi adından söz ettirmiş coğrafi işaretli en lezzetli cevizleri arasında birinci sıralarda yer alan cevizimizi ilçemiz ekonomisine kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Öncelikle İlçemize kazandıracağımız modern ceviz işleme tesisinde her hasat sonrası toplanan yaş cevizler, bekletilmeden uluslararası standartlarda kurutulmaya alınıp, el değmeden otomatik makinelerle paketlenmesi yapılacaktır.
Tesis, toplama ve depolama, kurutma, sınıflandırma ve paketleme, imalat üniteleri gibi birçok fonksiyonu bünyesinde barındırmanın yanı sıra cevizle ilgili yağ, sucuk vs. ürünlerin üretimi de yapılacaktır.
En az 25-30 kişiye istihdam olanağı sağlayacak tesis belediye öz kaynakları ile yapılacaktır.
Ayrıca 3 yıldır yapılan Ceviz festivalini ulusal ölçeğe taşıyacağız.

Ağaçören’in en büyük sorunu sizce nedir? Nasıl bir çözüm üreteceksiniz?
Yıllardır ilçemizde yaşanan en büyük problem pahalı konut ve bulunulmayan kiralık dairelerdir. Dairelerin yanı sıra işlevsel dükkânlarında olmayışıdır. Bu durum hemşerilerimizin ve esnaf kardeşlerimizin belini büküyor. Bunu çözmezseniz ne ekonomik problemler, ne sosyal problemler hiçbir şey çözülmüyor. Bu sorun aileyi, eğitimi, sağlığı her şeyi etkiliyor.
Diğer sorun ise genç nüfus göçünün durdurulmaması. Ekonomik sıkıntılar, istihdam sorunu ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır.
Peki bizler nasıl çözeceğiz?
Ağaçören Belediyesi olarak TOKİ mantığı ile çalışacak ve hemşerilerimizin konut sahibi olmasının önünü açacaktır. Bunun yanında kooperatifçiliği ve inşaat sektörünü destekleyerek ucuz konut edinmeyi destekleyeceğiz.
En önemli sorun konut! Konutu çözmezseniz ‘ben Ağaçören’in sorunlarını çözdüm’ diyemezsiniz. Bu çalışmalarda yeni imar sahaları açarak, yeni gelişim alanları belirleyerek yapılacaktır.
İstihdam içinde gerek belediye iştirakleri ile gereksede gerekli alt yapıları sağlayıp ister Türkiye’de olsun,ister Avrupa’da olsun veya Dünyanın neresinde olursa olsun Ağaçörenli olsun ya da olmasın bu güzel ilçemizin sevgisini yüreğinde taşıyan insanlara çağrı yapacağız. Ağaçörenimizde yaşamaya,yerleşmeye mülk edinmeye ve yatırım yapmaya davet edeceğiz.Davet ederken özellikle iş insanlarımıza ilçemizde yatırımlarını yapabilecekleri fırsatları imkanları onlara sunacak ve onların önünü açacak adımları atacağız.
Son Olarak Ağaçörenlilere bizim aracılığımızla söylemek, iletmek istedikleriniz var mı?
Ağaçören benim sevdam. Ben hep söylüyorum, Türk milliyetçisi olduğum gibi, Ağaçören milliyetçisi bir insanım. Bunu her yerde yıllardır çocukluğumdan beri gururla taşırım. Özellikle şunu bilmelerini isterim; “Hemşehrilerimle aramıza kimse girmeyecek” Vatandaşlarımız istediği an bize ulaşabilecekler.
Şehirle bütünleşmek istiyoruz, birlikte yönetmeyi ve hizmetim süresince haktan ve adaletten ayrılmamayı, Ağaçören’i geleceğe birlikte taşımayı vaat ediyor ve kıymetli hemşerilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.
Bütün hemşehrilerimizden de bize sahip çıkmalarını, destek vermelerini rica ediyoruz. Allah mahcup etmesin. Haber: Avni Kuru