Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Su Tasarrufunu Vurguluyor: Mamasın Barajı’nın Durumu Paylaşıldı!

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, içme suyu ve tarımsal sulama olarak kullanılan Mamasın barajının fotoğrafını paylaştı.

Su tasarrufu konusunda sık sık hatırlatmalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dinçer, suyu tasarruflu kullanılması ve israf edilmemesi konusuna dikkat çekiyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına adımlar atan Belediye Başkanı Dinçer, su konusuna dikkat çekerek, israfın önlenmesi için çalışmalar yürütüyor.

Küresel ısınma nedeniyle mevsimlerin değişmesi beraberinde birçok sorunu da getiriyor. İnsan hayatının ve tarımsal faaliyetlerin temel kaynağı olan suyun tasarruflu bir şekilde kullanılmadığı sürece yok olacağına zaman zaman dikkat çeken Aksaray Belediyesi, içme suyu ve tarımsal sulama olarak kullanılan Mamasın barajının son haline paylaştı.

165 milyon metre küp kapasiteli Mamasın Barajının doluluk oranının an itibariyle yüzde 20 seviyelerinde olduğunu bilgisini aktaran Belediye başkanı Dinçer,  “Son yılların en düşük seviyesinde olan barajımızı inşallah Rabbim en kısa zamanda rahmetiyle buluşturur” ifadesini kullandı.

Su tasarrufuna sık sık dikkat çeken Belediye Başkanı Dinçer, suyun tarım ve insan hayatındaki önemine değindi. Tarım ve içme suyu olarak kullanılan Mamasın barajının doluluk oranının yüzde 20 seviyelerinde olmasına dikkat çeken Belediye Başkanı Dinçer, suyun tasarruf edilmediği sürece yıllar içerisinde tasarruf konusunun daha iyi anlaşılacağını vurguladı.

Haber:  Fatma Altınok