Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil Belediye Başkanı Belgemen’den veda mesajı!

Eskil Belediye Başkanı Necati

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, 40 yıllık hizmet sürecinin sonuna doğru yaklaşırken bir veda mesajı yayınladı. Belgemen, Eskil ilçesine büyük katkılar ile hizmet sunmasının ardından Eskil halkına yönelik bir mesajla veda etti. 40 yıllık hizmet hayatından bahseden Belediye Başkanı Belgemen, Eskil ilçesine yaptığı hizmetlerle ilçeye sağladığı büyük katkılara sözlerinde yer verdi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde aday olmayacağını açıklayan Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, “Çok sevdiğim değer verdiğim ilçem ve ilçemin güzel insanları.
40 yıllık hayatımda görev yaptığım sürece o kadar mutluyum ve huzurluyum ki ilçeme halkıma faydalı olduğum için 100’lerce hizmeti saymayacağım sadece ilçeme halkımıza çok çok faydalı olanları sayacağım. Bunlara katkısı faydası emeği olan hayatta olan ebediyete intikal eden amcalarıma abilerime kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum kalanlara hayırlı uzun ömürler versin dünyasını değiştirenlere cennet mekânları olsun. Allah korktuklarından kurtarsın inşallah” dedi.

“Bölgenin Alışveriş Merkezi Haline Geldi”
İlçe statüsüne çok büyük katkılar sağlayan Belediye Başkanı Belgemen; “Bölgenin alışveriş merkezi haline geldi. İlçe statüsüne gelmesi ile birlikte ekonomik olarak çok büyük katkı sağlandığı ilçede bulunan ev ve işyerlerine paha biçilmediği gayrimenkulü olan herkesin para kazandığı bir ilçe bütün kamu kuruluşlarının gelerek her vatandaşımızın işlerini yerinde takip ettiği birçok gencimize iş sağlandığı bir ilçe oldu. Köy ve yaylalara elektrik geldiği bu direklerin bütün yollardan tarlalardan köyler arasından geçerek herkesin tarımsal sulama için kolayca elektrik alıp ekonomisine büyük katkı sağladığı gibi. Bir ilçeye 13 pancar kantarı her mahalleye bir kantar getirilip en fakirinin bile kendine göre pancar ekip ekonomisini düzelttiği diğer durumu biraz iyi olanlar ekonomisini alabildiğince genişlettiği Eskil’in ilk kurtuluşu o günlerde başladığını herkes biliyor.” şeklinde konuştu.

“OSB Kuruldu Bu İlçeye En Büyük Katkıyı Sağlayacak”

Eskil ilçesine yapılan yatırımlara değinen Belediye Başkanı Belgemen sözlerinin devamında, “1984 geldiğimizde eğitim-öğretim yok denecek derecede yoktu. Böyle ortaokul vardı sadece. Bütün okulda 35 öğrenci, 3 öğretmen vardı. Gelir gelmez hemen eğitime el attık. Başta yatılı bölge okulu, lise, imam hatibi aldık ve açtırdık. Hepiniz biliyorsunuz binlerce öğrenci buralardan mezun oldu. Bine yakın çocuğumuz bu okullardan mezun olup üniversiteyi bitirdiler. Şimdi birçoğu memur, öğretmen, polis, asker, yönetici, müdür, savcı, hâkim, doktor oldu şuanda görev yapıyorlar. Buda bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. İki adet asfalt şantiyesi kuruldu. Bütün köyler mahalleler diğer yerlere bağlı ve köy ve kasabalar ilçeye bağlantı yolları sağlandı hem de tüm asfalt olarak. Pazar kuruldu ve ilçeye katkı sağlandı. OSB kuruldu bu ilçeye en büyük katkıyı sağlayacak inşallah fabrika kuracağız diyenler yer yok diyorlardı. 100’e yakın fabrika yeri hazır gelin kurun her şey hazır yatır parasını kur fabrikanı. Bu hizmetler ve imkânlar gelmeden bizim Eskil Konya köylerinin ve diğer yerlerin çoban ve çiftçi ve işçi toplama merkezi idi. Çıkan Eskil’e gelirdi veya Eskilliler oralara giderdi. İş bulmaya kışın iş bulamayan Alanya Antalya ve Konya’ya giderlerdi. Şimdi şükürler olsun işimizde çok aşımızda çok. Bu imkânları ilçemize sağlayan başta halkımıza, hükümetlere iktidarlara emeği geçen bütün kuruluş ve şahıslara ayrı ayrı teşekkür ediyorum Allah’a emanet olun, kıymetini bilin.” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Haber: Fatma Altınok