Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Eğitim Başkanı Toprak’dan Eğitimde Şiddet! Velilerin çocukları ve öğretmenleri koruma çağrısı!

Türk Eğitim Sen Aksaray

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, öğretmenlere yönelik uygulanan şiddet ve saldırılara yönelik açıklamada bulundu.

Türkiye’de son günlerde öğretmenlere yönelik yapılan saldıralar artış gösteriyor. Öğrenciler ya da veliler tarafından darp edilen ve saldırıya uğrayan öğretmenlerin mağduriyeti hakkından açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Sorumluluk makamını işgal edenlerin gerekeni yapması için daha kaç öğretmenimizin mağdur olması ya da ölmesi gerekiyor?”  dedi.

Eğitim çalışanlarına yönelik uygulanan şiddetin önleyici ve caydırıcı olmasına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifini taşıdıklarını dile getiren Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak, Milli Eğitim Bakanlığından teklifin yasallaştırılması için adım atmasını beklediklerini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığının bir an evvel harekete geçmesini dile getiren Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Türk Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve caydırıcı müeyyideler getirecek kanun teklifimizi TBMM’ye taşıdık. Artık MEB’in de harekete geçmesini ve teklifin yasalaşması için adım atmasını bekliyoruz. Sorumluluk makamını işgal edenlerin gerekeni yapması için daha kaç öğretmenimizin mağdur olması ya da ölmesi gerekiyor?” ifadesini kullandı.

Haber: Fatma Altınok