Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FAST işlemlerinde büyük değişiklik: Üst limitler artırıldı, ödemeler hızlandı!

Mobil bankacılığın aktif olarak

Mobil bankacılığın aktif olarak kullanılmasıyla birlikte sık sık gündeme gelen FAST işlemleri, yani ödemelerin 7/24 olarak ve anında karşı hesaba aktarılmasını sağlayan ödeme alt yapısı sisteminde limit artışı yapıldı. Yapılan limit artışına göre artık FAST işlem yapabilmenin üst sınırı 50 bin TL olarak güncellendi.

FAST para işlemleri ile ilgili alınan karar Türkiye Cumhuriyeti Merkezi tarafından aktarıldı. 21 Aralık 2023 Perşembe günü itibariyle uygulanmaya başlayan işlem üst limitinden güncellemeye gidildi. 20 bin TL’ye yükseltilen işlem üst limiti, FAST-KR Karekod kullanılarak da gerçekleştirilebilecek. Üst limit güncellemesi ile ilgili bir gelişme de iş yerleri ile ilgili olarak gerçekleşti. İş yeri ödemelerinde tek seferde 100 bin TL üst limit olacak şekilde ödeme işlemi FAST üzerinden yapılabilecek.

Bunun yanı sıra yapılan bir diğer duyuruda ise tek seferde 50 bin TL’ye varan ödeme yapmak üzere FAST ile birden çok aynı tutarda işlemin yapılabilmesinin mümkün hale geldiği yönünde ifadeler yer aldı.

Haber: Ağustos Gerçe