Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ligin ilk yarısında Aksarayspor ne yaptı?

Uzun bir aradan sonra

Uzun bir aradan sonra 2’inci lige yükselen ve 2023-2024 sezonunda TFF 2.lig Kırmızı grupta mücadele eden Motolux 68 Aksaray Belediyespor, ligin ilk yarısında beklentileri tam olarak karşılayamadı.

3.ligde şampiyon olarak 17 yılın ardından 2. lige yükselen Motolux 68 Aksaray Belediyespor, yeni sezon öncesinde kadrosunda köklü değişiklikler yaparak sezona girmişti. 3. Ligde şampiyon olan kadronun neredeyse tümüyle yollarını ayıran siyah beyazlılar, takıma birçok yeni oyuncu kazandırdı. Takıma gelenler ve daha önce Beşiktaş’ta teknik direktörlük yapan Önder Karaveli’nin takımın başına geçmesiyle birlikte Aksaraylı futbolseverler de yeni sezon öncesinde heyecanla takımlarının performansını bekliyordu.

İyi Başlangıcı Sürdüremedi

Ligin ilk maçında İskenderunspor ile İstanbul’da karşılaşan Motolux 68 Aksaray Belediyespor, rakibini 1-0 mağlup etmeyi başarmış ve lige iyi bir başlangıç yapmıştı. Lige etkileyici bir giriş yapan ancak bu performansını ilk yarının kalanında sürdüremeyen siyah beyazlılar, İskenderunspor galibiyetinin ardından 6 maç boyunca galibiyetle tanışamayan Motolux 68 Belediyespor bu süreçte 4 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Bu maçlar şu şekilde;

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 0-0 Uşakspor,

Belediye Derincespor 0-0 Motolux 68 Aksaray Belediyespor,

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 1-2 Amed Sportif,

Karaman FK 0-0 Motolux 68 Aksaray Belediyespor,

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 1-2 Isparta 32 Spor,

Arnavutköy Belediyespor 0-0 Motolux 68 Aksaray Belediyespor.

Galibiyetten uzak geçen 6 haftada takımın gol atmakta zorlanması da taraftarlar tarafında tepkiyle karşılandı. Ligin 8. Haftasında ise Dağılgan Stadyumunda ağırladığı Etimesgut Belediyespor’u 3-0 mağlup eden siyah beyazlı ekip, yeniden taraftarlarını umutlandırdı. Ancak bu net galibiyetin ardından da işler istenildiği gitmedi ve bu galibiyetin ardından ligde çıktığı 5 maçın 5’ini de kaybeden Aksaray ekibi, ligde de Süper Lig ekibi Kasımpaşa’ya elendi. Aksarayspor’un ligde arka arkaya aldığı 5 mağlubiyet şu şekilde;

24 Erzincanspor 1-0 Motolux 68 Aksaray Belediyespor,

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 1-2 Fethiyespor,

İnegölspor 4-1 Motolux 68 Aksaray Belediyespor,

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 0-2 Kastamonuspor,

Iğdır FK 2-1 Motolux 68 Aksaray Belediyespor.

Kötü Gidişin Faturası Önder Karaveli’ye Kesildi

Ligin 10. Haftasında oynanan Fethiyespor karşılaşması Önder Karaveli’nin Aksaray ekibinin başında çıktığı son karşılaşma oldu. Öne geçilen ve maçın ikinci yarısı yenilen 2 golle Fethiyespor’a 2-1 mağlup olan Motolux 68 Aksaray Belediyespor’da ligde çok parlak olmayan görüntü ve mağlubiyetin faturası, teknik direktör Önder Karaveli’ye kesildi ve 49 yaşındaki teknik direktörle yollar ayrıldı. Siyah beyazlılar, Önder Karaveli’nin ardından Şaban Yıldırım ile anlaştı. Şaban Yıldırım Motolux 68 Aksaray Belediyespor’un başında ilk maçına İnegölspor karşısında çıktı ve maçtan 4-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Son 5 Maçta Küme Düşme Hattından Uzaklaştı

Ligde üst üste alınan 5 mağlubiyetin ardından çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan siyah beyazlılar küme düşme hattından uzaklaşarak nefes aldı. Motolux 68 Aksaray Belediyespor’un oynadığı bu 5 maç şu şekilde;

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 2-0 Somaspor,

Menemen FK 0-1 Motolux 68 Aksaray Belediyespor,

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 0-1 Denizlispor,

Sarıyer 0-1 Motolux 68 Aksaray Belediyespor,

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 0-0 Düzcespor.

Düzcespor ile oynanan karşılaşma ile ligin ilk devresini noktalayan Motolux 68 Aksaray Belediyespor, ligin ilk yarısını küme düşme hattının 5 puan önünde 20 puanla 14. sırada tamamladı. Ligin ilk yarısında çıktığı 18 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan siyah beyazlılar rakiplerine 13 gol atarken kalesinde 16 gol gördü.

En Golcü İsim Yasin Abdioğlu

Ligin ilk yarısında rakiplerine gol atmakta zorlanan Motolux 68 Aksaray Belediyespor’da en golcü isim attığı 5 gol ile Yasin Abdioğlu oldu. Yasin’i 4 gol ile takımın kaptanı Ali Kucik takip etti. Ligde 2 kırmızı ve 42 sarı kart gören Aksarayspor, ligde sadece Kastamonuspor ile oynanan maçta kart görmeden maçı tamamladı. Siyah beyazlılarda en çok sarı kart gören oyuncular 5’er sarı kart ile Hakan Özkan ve Osman Bayrak oldu.

Haber: Hakan Hidayet Deniz