Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Unutulmayan Fedakarlık; Sarıkamış Harekâtının 109. Yılında Şehitler Unutulmadı!

Birinci Dünya savaşında Rus

Birinci Dünya savaşında Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için Osmanlı Devleti’nin başlattığı Sarıkamış Harekâtı, 109’uncu yılında da unutulmadı.
22 Aralık 1914’te başlayarak 15 Ocak 1915’te sona eren Sarıkamış Harekatında Osmanlı ordusu çok ciddi kayıplar vermişti. Allahuekber dağlarında, Rus işgali altındaki Kars’ı geri almak için başlatılan harekatta Osmanlı Ordusu 78 bin şehit verdi. Hava sıcaklığının -30’a kadar düştüğü Allahuekber dağlarında işgal altındaki toprakları kurtarmak için canlarını hiçe sayarak mücadele eden binlerce Osmanlı askeri şehit düştü. 60 bini donarak olmak üzere toplamda 78 bin şehit verilen harekat bugün hala yürekleri sızlatıyor.
Tam 109 yıl önce başlayan bu harekatı yazdığı “Sarıkamış” adlı kitabında anlatan Kurmay Subay Şerif Bey okuyanların yüreklerini parçalayan olayı kitabında, “Yol kenarında karların içinde çömelmiş bir asker, bir yığın karı kollarıyla kucaklamış, titreyerek, feryat ederek dişleriyle kemiriyordu. Kaldırıp yola sevk etmek istedim. Beni hiç görmedi, zavallı çıldırmıştı. Bu suretle şu lanetli buzullar içinde biz belki on bin kişiden fazla insanı bir günde karların altına bıraktık ve geçtik.” şeklinde aktardı.
109 yıl önce başlayan Sarıkamış harekatında hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Haber: Hakan Hidayet Deniz