Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kolları kaldırıp öyle bir oynadılar ki; Herkes onlara alkış tuttu! İşte o görüntüler

Aksaray’da düzenlenen etkinlik, engelli

Aksaray’da düzenlenen etkinlik, engelli gençlerin katılımıyla renklenen coşkulu bir fidan dikim şenliğiyle gerçekleşti.

Engelli dernekleri, Yeşil Doğa Derneği ve Aksaraylılar, Sağlık Ormanı’na 150 fidan dikerek şehrin yeşil dokusuna katkı sağladı. Özel gençler, oyun havası eşliğinde fidanları toprakla buluştururken etkinliğe katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

Aksaray’da gerçekleşen etkinlik, engelli gençlerin ve derneklerin bir araya gelerek düzenlediği coşkulu bir fidan dikim şenliğiyle şehre hayat verdi. Sağlık Ormanı olarak belirlenen alanda gerçekleşen etkinliğe Aksaray halkı da yoğun ilgi gösterdi. Özel gençler, müzik eşliğinde oyun havasıyla fidan dikmenin mutluluğunu yaşarken, fidanlar toprakla buluştuğunda etraflarına umut saçtı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da fidan dikimiyle katıldığı etkinlik, Aksaray’ın doğal güzelliklerine katkı sağlamanın önemini vurguladı. Etkinliğe katılanlar, Aksaray’ı yeşillendirmek ve doğal yaşamı korumak adına benzer etkinliklerin devam etmesi gerektiğini dile getirerek herkesi fidan dikmeye davet etti. Bu coşkulu etkinlik, engelli gençlerin de doğaya katkı sağlayabileceğini gösterirken, Aksaray’ın yeşil ve yaşanabilir bir şehir olma yolundaki adımlara önemli bir destek niteliği taşıdı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu burada yaptığı açıklamada; Aksaray’ın yem yeşil bir Aksaray olması için hep birlikte gayret göstereceklerini söyledi.
Aksaray’da başlattıkları 68.000 bin fidan kampanyasının devam ettiğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu; “Bugün de burada Yeşil Doğa Derneği, STK ve diğer engelli derneklerinin başka ve üyeleri ile öğrencilerimiz eşliğinde fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. Peygamber efendimizin kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz hadisi şerifinin hassasiyeti ve heyecanı ile Aksaray’da fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Yeşil Aksaray’ı hep birlikte görmek için bu kampanyayı devam ettireceğiz. 7’den 70’e herkesi ağaç dikmeye davet ediyoruz. Orman demek oksijen demek, orman demek yeşillik, hayat demek. Aksaray Yem yeşil bir Aksaray olacak” dedi. Haber; Fatma Altınok