Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaçak avlanmaya karşı sıra dışı mücadele: Aksaray’da drone destekli denetim!

Aksaray Çevre, Doğa ve

Aksaray Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin işbirliğiyle yasak ve kaçak yöntemlerle avlanmanın engellenmesine yönelik havadan drone destekli denetim faaliyeti gerçekleştirdi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı İl genelinde doğal hayatın ve yaban hayvan popülasyonunun korunması yönelik kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesi amacıyla denetim faaliyetlerine devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre; Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ekipleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Aksaray genelinde, kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmaya karşı havadan drone destekli denetim faaliyeti gerçekleştirdi.

Denetim faaliyetleri esnasında, drone ile tespit edilen avcıların, belge ve ekipmanlarının Kara Avcılığı Kanununa uygun olup olmadığı kontrol edilerek yasak yöntemlerle avlanmayı engellemek amaçlandı.

Jandarma ekipleri konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, çevre, doğa ve yaban hayatın korunmasına yönelik denetim faaliyetlerin gece gündüz demeden devam edeceğini belirtti.

Haber: Fatma Altınok