Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Altınsoy’dan demiryolu müjdesi

Aksaray AK Parti Milletvekili,

Aksaray AK Parti Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Hüseyin Altınsoy, 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken Aksaray halkının merakla beklediği demiryolu hattı yapımı için TBMM’de görüşme yaptı.

Milletvekili Altınsoy Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2024 yılı için bütçe görüşmeleri kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüştü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Aksaray Ulukışla Yenice Demiryolu hattının yapımı ile ilgili istişarelerde bulunduklarını açıklayan Milletvekili Altınsoy, İhalenin 2024 yılının ilk aylarında yapılacağı müjdesini verdi.

Milletvekili Altınsoy görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamasında; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile Aksaray Ulukışla Yenice Demiryolu hattının yapımı ile ilgili istişarelerde bulunduk. Sayın Bakanımız; ihalenin 2024 yılı ilk aylarında yapılacağını müjdeledi. Ayrıca, Ortaköy, Merkez ilçe karayolunun yapımının devam ettiğini, firma yetkilileri ile kendisinin bizzat görüştüğünü, bakanlığın bütçe desteklerinin devam edeceğini beyan etti” dedi.

Tarım ver Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Milletvekili Altınsoy, tarımsal havzanın sulama çalışmaları hakkında görüştüklerini ifade ederek kapalı sulama sistemlerinin yapımının hızlandırılması konusunda istişarelerde bulunduğu açıkladı.

Aksaray’ın tarımsal faaliyetlerinin yükseltilmesi ve verimli hale getirilmesi adına ihtiyaç duyulan su çalışmalarına yönelik Bakan Yumaklı ile istişarelerde bulunan Milletvekili Altınsoy, “tarımsal havzanın sulanması çalışmaları, merkez içme suyu hattı projesinin hızlandırılması ve kapalı sulama sisteminin yapımının hızlandırılması konularında istişare ettik” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok