Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

01 Ocak 2024’te Tapu İşlemlerinde devrim niteliğinde değişiklikler başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, 1 Ocak’ta tapu işlemlerinde büyük bir dönüşüm başlıyor. Bakan Mehmet Özhaseki’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi hayata geçirilecek.

Bu projeyle birlikte şehirler, dijital ikizleri olarak adlandırılan 3 boyutlu modellerle temsil edilecek. Vatandaşların yapılarla ilgili bilgiye erişmesi daha kolay hale gelecek. Ayrıca, afet durumlarında arama kurtarma çalışmaları ve hasar tespiti de daha etkin bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Yeni projenin başlamasıyla birlikte, vatandaşlar parsel sorgu uygulamaları aracılığıyla yapılarla ilgili bilgilere daha rahat erişebilecek. Aynı zamanda, yapıların yapım aşamasından tapu siciline işlenmesiyle bürokrasi azaltılacak ve vatandaşlar daha kolay bir şekilde bilgiye ulaşabilecekler. Bu değişiklikler, tapu ve kadastro süreçlerinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Haber; Fatma Altınok