Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kasım ayında Aksaray’da ne kadar konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu, konut

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satışları istatistiklerine yönelik verileri yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında, Türkiye’de Kasım ayı içerisinde bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarında yüzde 20,6 oranında azalış oldu. TÜİK tarafından yayımlanan veriler arasında Aksaray da yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan konut satışları istatistikleri kapsamında Kasım ayı içerisinde Türkiye’de ne kadar konut satışı gerçekleştiği belli oldu. Yayımlanan verilere göre Türkiye’de Kasım ayı içerisinde 93 bin 514 konut satışı gerçekleşti. TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında konut satışlarında İstanbul 15 bin 187 konut satışı ve yüzde 16,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 8 bin 250 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 105 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu illerin ise vsırasıyla 52 konut ile Hakkâri, 57 konut ile Ardahan ve 73 konut ile Gümüşhane olduğu görüldü.

TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’da Kasım ayı içerisinde ne kadar konut satıldığı merak konusu olurken, yayımlanan veriler kapsamında Kasım ayı içerisinde Aksaray’da 555 konut satışı gerçekleştiği görüldü.

Haber: Ağustos Gerçe