Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünya’nın en iyi mutfakları ve yemekleri açıklandı; Türkiye listede kaçıncı sırada?

Taste Atlas (Lezzet Atlası)

Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı internet sitesi dünyanın en iyi 100 mutfağı ve en iyi 100 yemeği listeledi. Listede pek çok Türk yemeği yer alırken, kokorecin Yunan yemeği olarak listeye girmesi tepki topladı.

Hırvatistan merkezli olarak 2015 yılında kurulan Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı internet sitesi, ülkelerin geleneksel yemeklerini listeleyerek rehber olma amacı taşıyor. 2023 yılı dünyanın en iyi mutfaklarını ve yemeklerini açıklayan Taste Atlas, İtalya’nın birinci olduğu listede, Türkiye’yi dünyanın en iyi 15. mutfağı olarak listeye ekledi.

En İyi Türk Yemeği Cağ Kebabı

Taste Atlas, dünyanın en iyi 100 yemeğini listelediği araştırmada ise Türk mutfağından 8 yemek listeye girdi. Taste Atlas sitesinin kokoreci Yunan yemeği olarak “kokoretsi” ismiyle listeye dahil etmesi tepki çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda kokorecin Orta Asya’daki Türk Boylarının keşfettiği ortaya çıkarken, Taste Atlas’ın kokoreci Yunan yemeği olarak değerlendirmesi ilginç olarak yorumlandı. Listede Cağ Kebabı 20, İskender Kebap 37, Mantı 38, Döner 60, Adana Kebap 70, Mercimek Çorbası 72, Hünkar Beğendi 77 ve Tombik Döner 89. sırada yer aldı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz