Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nefes kesen mücadelede kazanan taraf Kuzeyboru!

Vodafone Sultanlar Ligi’nin 12.

Vodafone Sultanlar Ligi’nin 12. Haftası kapsamında İstanbul’da Sarıyer Belediyespor ile karşı karşıya gelen Kuzeyboru maçın kazanan tarafı oldu.

Baş antrenör Mehmet Nuri Bedestenlioğlu eşliğinde çalışmalarını gerçekleştiren Aksaray temsilcisi Kuzeyboru, Sarıyer karşılaşmasına Büşra Kılıçlı, Tuğba Şenoğlu, Sarah Parsons, Gaila Gonzalez, Gamze Kılıç ve Merve Atlıer ilk altısı ile başladı. Karşılaşmanın devamında oyuna; Dilek Kınık, Edina Begic, Liray Akpınar, Sinem Bayazit, Janset Erkul ve İrem Çor dâhil oldu.

13 puan ile ligde 8. sırada bulunan Sarıyer Belediyespor, ligin 12. Haftasında Bahçeköy Orman Fakültesi Spor Salonunda Aksaray temsilcisi Kuzeyboru’yu konuk etti. Karşılaşmanın ilk setinde etkili performans sergileyemeyerek seti Sarıyer’e vermiş oldu. İlk seti 25-20 skoru ile alan Sarıyer Belediyespor, etkili hücumları ile seti kazanan taraf oldu.

Karşılaşmanın ikinci setinde oyuna hâkimiyetini kazandıran Kuzeyin Sultanları, 16-25 skoru ile seti kazanırken, bu sette öne çıkan isimler; Büşra Kılıçlı ve Sarah Parsons oldu. İkinci set itibariyle oyun hâkimiyetini sağlayan Kuzeyboru, Sarah Parsons ve kaptan Büşra Kılıçlı’nın etkili hücumları ile öne geçen Kuzeyboruspor, elde ettiği ikinci set galibiyeti ile karşılaşmada dengeyi sağladı.

Üçüncü set itibariyle etkili performansını sürdürmeye devam eden Kuzeyin Sultanları 20-25 skoru ile seti kazanarak karşılaşmanın dengesini değiştirdi. Kuzeyboru’nun Dominikli yıldızı Gaila Gonzalez’in hücumlarının öne çıktığı sette Sarıyer Belediyespor, 23 numarayı taşıyan Gonzalez’in hücumlarına engel olamadı. Aksaray temsilcisi Kuzeyboru, elde ettiği set galibiyeti ile maçta durumu 1-2’e getirerek öne geçti.

Her iki tarafında maçı bırakmadığı karşılaşmada dördüncü sette kıyasıya bir mücadele gerçekleşti. Sarıyer Belediyespor ve Kuzeyboru baş antrenörlerinin mola haklarını sıklıkla kullandığı bu sette kritik anlar yaşandı. Sarıyer Belediyespor’un 26-24 seti kazanması ile sonuçlanan kıyasıya mücadele durum 2-2 eşitlenerek maçta karar setine gidildi.

Karar setine hızlı başlayan Sarıyer Belediyespor’da  Drewniok hücumları ile etkili olurken Kuzeyboru’da ise Edina Begic hücum ve plase ile öne çıkan isim oldu. Kuzeyboru’nun Bosna Hersekli yıldızı Edina Begic’in öne çıktığı karar seti 13-15 olarak tamamlanırken maçta kazanan taraf Kuzeyin Sultanları oldu.

Karşılaşma boyunca etkili bir performans sergileyen Aksaray temsilcisi Kuzeyboru, maç boyunca 171 hücum yaptı. İstanbul temsilcisi Sarıyer ise maçı 156 hücum ile tamamladı. Kuzeyboru hücumlarının etkili olduğu karşılaşmada Kuzeyboru toplam 96 sayı elde etti. Sarıyer Belediyespor ise toplam 76 sayı ile maçı tamamladı.

Sarıyer- Kuzeyboru karşılaşmasında Kuzeyboru’da en skorer isimler; 25 sayı ile Gaile Gonzalez, 17 sayı ile Sarah Parsons, 14 sayı ile Tuğba Şenoğlu ve 14 sayı ile Büşra Kılıçlı oldu.

Haber: Ağustos Gerçe