Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Altınsoy, Ortaköy yolunun yapımına dair önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Aksaray Milletvekili,

AK Parti Aksaray Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Altınsoy, Ortaköy yolunun yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Ortaköy yolunun sık sık gündeme getirilerek çözüme kavuşması için görüşmeler yapan Milletvekili Altınsoy, Ortaköy yolunun yapımı için Kırşehir’i de devreye soktuklarını ifade ederek, “Kırşehir’de de o yolun yapılmaması ile ilgili serzenişler var. Beraber uğraşıyoruz. Kimin yaptırdığının çok önemi yok. Önemli olan o yolun yapılmasıdır” dedi.

Ortaköy yolunun yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, “Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ve AK Parti İl Başkanımız Hamza Aktürk ile birlikte bakanımızla görüştük. Kendisi Ortaköy yolunu yaptıracaklarını söyledi. Bakanımız Ortaköy yolu ile ilgili olarak bize, Deprem felaketi nedeniyle bütçenin büyük bir çoğunluğunu biz o bölgeye ayırmak zorunda kaldık. Bundan dolayı da firmaya ödenek konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Firmayı ben kendim bizzat çağıracağım ve konuşacağım. Öz kaynakları ile devam edebilecekse devam edecek, yapamayacaklarını söylerlerse de ihaleyi iptal edip yeniden güçlü bir firma ile devam edeceğiz.’ dedi.  Yani bakanımızın açıklamasına göre, Firma yapabilecek kapasitedeyse yapımına devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Firma Bu Yolu Tamamlayacağını Söylerse, Ortaköy Yolu Yapımına Devam Edilecek”

Milletvekili Hüseyin Altınsoy fiyat farkının artırımı konusunda firmanın ısrarcı olması dahilinde bakanlığın yeniden ihale yapacağını söyleyerek; “Fiyat farkı artırımı konusunda da ısrarcıysa bakanlığımız yeniden ihalesini yapacak. Biz yeniden ihale yapılmasını istemiyoruz. Yeniden ihale demek, o yolun yapımının en az bir yıl daha uzaması demek. Firma ile bizzat konuşacağını firma ile söyledi. Bir iki haftaya kadar netleştiririz. Firma bu yolu tamamlayacağını söylerse, Ortaköy yolu yapımına devam edilecek” şeklinde konuştu.

“Kimin Yaptırdığının Çok Önemi Yok Önemli Olan O Yolun Yapılmasıdır”

Ortaköy yolu ile Kırşehir ile birlikte mücadele ettiklerini ifade eden Hüseyin Altınsoy, “Bu yol ile sadece biz ilgilenmiyoruz. Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ile de görüştük. Onları da devreye soktuk. Onlarda girişimde bulunuyor. Karayolları Genel Müdürümüz de Kırşehirli. Biz hep bağlantılar kurmaya çalışıyoruz. Kırşehir’de de o yolun yapılmaması ile ilgili serzenişler var. Beraber uğraşıyoruz. Kimin yaptırdığının çok önemi yok. Önemli olan o yolun yapılmasıdır. Herkes elini taşın altına koysun ve o yol yapılsın” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok