Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 29. Dönem polis öğrencileri mezun oldu; emniyet teşkilatının yeni kahramanları hazır

Aksaray Şehit Önder Güzel

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi 29. Dönem Mezuniyet Törenine gerçekleşti onlarca öğrenci emniyet teşkilatının cevherleri oldu.

     

Aksaray Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen tören çok sayıda katılımcıyı ağırladı. Tören İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Törene; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Aksaray Belediye Başkanı Vekili Yakup Kadri Perek, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hama Aktürk, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, mezun öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi 29. Dönem Mezuniyet Törenine konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, mezun olan polis öğrencileri; “Anadolu’muzun güzel insanları göreve başladığınız her yerde sizleri öz evlatları gibi kucaklayacağından hiçbir şüphemiz yoktur” dedi.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasına; “Çok kıymetli anne ve babalar öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum bu güzel gençlerin arkasında sizler varsınız. İyi ki bu gençlerimizi yetiştirdiniz bu mesleği kendilerine seçtirdiniz. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Bugünkü gururumuz, heyecanımız ve biraz da hüznümüz var. Bu mezuniyet töreni çok farklı duygularla bizleri bir araya getirdi. Gururluyuz çünkü burada uzun ve zorlu bir eğitimden sonra hak edilmiş ve emek verilmiş bir başarı var. Heyecanlıyız çünkü hayatımız kazanmak adına kendimiz ve ailemiz için yeni ve güzel bir başlangıcın eşiğindeyiz. Biraz da hüzünlüyüz çünkü bu mezuniyet aynı zamanda bir veda programı dönem arkadaşlarımızın hepsiyle bir daha bu şekilde bir araya gelemeyeceğiz” dedi.

“Sizler Artık Adaletin Ve Hukukun Teminatı Olan Birer Kanun İnsanları Olacaksınız”

‘Hilalin dalgalandığı her yerde sizler birer yıldız olacaksınız diyen’ Vali Kumbuzoğlu; “Helalleşip birbirimize veda edeceğiz. Sevgili gençler, değerli polis arkadaşlarım Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin yüzyılını inşa edebilmek için bugünden itibaren Aksaray’dan Anadolu’nun dört bir köşesine dağılacaksınız. Hilalin dalgalandığı her yerde sizler birer yıldız olacaksınız. Artık sadece kendi anne ve babalarınızın değil bu toplumun, bu ülkenin, bu devletin ve bütün bizim dostların evlatları olacaksınız. Artık yeni sorumluluklarınız olacak. Sizler artık adaletin ve hukukun teminatı olan birer kanun insanları olacaksınız” şeklinde konuştu.

“Güvenlik Tesisi Ederken Gönülleri De İnşa Etmeyi Lütfen Unutmayın”

Anadolu insanının kendi evladı gibi kucaklayacaklarından şüphe olmadığını dile getiren Vali Kumbuzoğlu; “Şunu unutmayın ki Anadolu insanı vefalıdır, duyguludur, yüreklidir, her birinin her yöresinde bağrı yakan birer türküleri vardır. Anadolu’muzun güzel insanları göreve başladığınız her yerde sizleri öz evlatları gibi kucaklayacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Buna emin olun. Şerefinizle giyeceğiniz ay yıldızlı üniformaların her zaman ve her yerde büyük bir saygı göreceğine sizlerde şahit olacaksınız. Anadolu’nun neresinde vazifeye atılırsanız atılın, çalıştığınız her yerde mutlaka sosyal hayatın içinde olun ve şunu asla unutmayın ki kültürünü bilmediğiniz, yüreğine dokunmadığınız insana asla ve asla hizmet edemezsiniz. Güvenlik tesisi ederken gönülleri de inşa etmeyi lütfen unutmayın. Kendinizi toplumun her bir ferdinin yerine koyarak lütfen empati yapmayı asla ihmal etmeyin. Sevgi ve saygı dilini mutlaka tercih edin” şeklinde konuşmasını tamamladı.

     

Yeni mezun olan polis öğrencilerinin Emniyet teşkilatına sağlayacağı katkıları ve ülkenin güvenliği ve vatandaşların huzurunu sağlamak adına yaşadıkları gurur kameralara yansıdı.  yeni mezun olan öğrencilere verilen plaket ve belgeler takdim edilerek hatıra fotoğraf çekimi ile tören tamamlandı.

Haber: Fatma Altınok

Haber: Fatma Altınok