Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmasına yönelik öğretmenlerle bilgilendirme toplantısı yapıldı

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarına teşvik amacıyla eğitim gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi ekipleri tarafından 05-06 2023 tarihleri arasından TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarına teşvik etmek ve yazım eğitim düzenlendi.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı İl Müdürü Metin Alpaslan’ın başkanlığında yönetildi. Toplantıda, projelerin öğretmen ve öğrencilere katkı sağlayacağı yenilikçi yaklaşarak farkı ufuklara yöneleceğine dair bilgiler vererek bu deneyimlerin öğrencileri için önemli olduğuna değindi. Lise ve ortaokul öğrencilerine ilişkin yapılan araştırma projeleri yarışmalarına yönelik bilgilendirdi.

Bilgilendirme toplantısının ardından öğretmenlere, lise ve ortaokul öğrencilerini kapsayan TÜBİTAK araştırma projeleri yarışma türlerine dair, başvuru şartları, başvuru tarihleri, süreçler ve finaller hakkında bilgiler verildi.

Bununla birlikte, projede dikkat edilmesi gereken hususlar, konu, alan belirleme ve yönetim seçimi, proje raporunun yazımı ve ARBİS kullanım işlemleri hakkında öğretmenlere ayrıntılı bilgilendirme yapıldı.

İl Müdürü Metin Alpaslan katılım gösteren Lise ve Ortaokul öğretmenlerine teşekkürlerini sunarak çalışmalarında desteklediğini dile getirdi.

Haber: Fatma Altınok