Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni Sendika Başkanı Dr. Bakan: “Adaletli ve uygun bir zeminde buluşulmalı”

Yeni Sendika Aksaray İl

Yeni Sendika Aksaray İl Başkanı Dr. Ahmet Bakan, “sendika ahlakı, sendika üye ilişkisi ve yenilikçi sendikacılık anlayışına katkılar” konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.
Kamu çalışanlarının ve nitelikli projelerin desteklenmesi gerektiğini sözlerinde vurgulayan İl Başkanı Bakan, “Kamu çalışanlarının işlerine daha fazla aidiyet hissinin temin edilmesi amacıyla, sosyalleşme imkânlarının güçlendirilmesi gerekmektedir. Kamu çalışanları ve çalıştıkları kurumdan başlayarak gerek bakanlıklar gerek hükümetler vasıtasıyla ortak çalışma yapılarak bilhassa sosyalleşmelerine yönelik olarak kaliteli projelerin desteklenmesi gerekmektedir. Çalışanların sisteme katabilecekleri yeteneklerini ve kapasitelerini çalıştıkları kurumun ihtiyaçlarına uygun olarak sunmalarına destek olunmalıdır. Burada en önemlisi sosyalleşme alanında paydaşların adaletli ve uygun bir zeminde buluşarak çalışma yapmaları önem arz etmektedir. Kamuda bu konuda en önemli şans olarak sendikaları görmek gerekir. Sendikalar sisteme yaptıkları katkıları ile değerlendirilmelidir. Burada ortaya üretim sendikacılığı yani yenilikçi bir sendikacılık anlayışını ortaya çıkarmalıyız” ifadelerine yer verdi.

“Ahlaklı yapılan her iş adaletli olur”

Yeni Sendika Aksaray İl Başkanı Dr. Ahmet Bakan sözlerinin devamında, “Kamuda görev yapan yetenekli bilgili etkili bu yenilikçi sendikacılık alanına kazandırmalıyız. Sendikaların üretime katkıya dayalı yönünün bu sayede ortaya çıkarmalıyız. Sendikalara bakış açısını değiştirmek ve sendikalara olan güveni tekrar tahsis etmek zorundayız. Bu da ancak sendikal ahlak ile gerçekleşebilecektir. Sendika ahlakı hem üye tarafından hem de sendika yöneticileri tarafından çok iyi analiz edilmelidir. Sendikacılık hak ve özgürlük mücadelesi verirken değerlerinden taviz vermediği gibi üyelerde sendikalarını inceleyerek kendilerine katkı sunması için yapıcı eleştirilerde bulunmalıdır. Sendika ahlakı ile sendika üye ilişkisi bu bağlamada çok önemlidir. Çünkü ahlaklı yapılan her iş adaletli olur. Adaletli olan işlerde kimseyi üzmez. Kamu çalışanlarının sosyalleşmesine aynı zamandan işlerine olan aidiyet hissini sendikal ahlak çerçevesinde düşünmek gerekir. Sendikalar ilişkilerinde ahlaki ve adaleti elden bırakmadan üyeleri ile ilişkilerini tesis etmek durumundadır. Üyelerde sendikalarının attıkları her adımda sorgulama yapmasını bilmelidir. Burada yenilikçi sendikacılığı Türkiye Yüzyıl’ında çok daha farklı bir şekilde yapmalıyız. Sendikalar olarak daha yenilikçi üretim yapan katkı sunan ve daha çok ar-ge çalışmalarına önem veren bir yol haritası belirlemeliyiz. Üyelerimize her anlamda katkı sunmalıyız. Diğer taraftan da zenginliğimiz olan sendikalarımızın önünü açmak durumundayız. Çünkü bilgiye yeniliye üretime engel olmak sisteme zarar vermekten öte geçemez. Bazen bir yüzden büyük olabilir. Onu iyi görmek gerek” dedi.

“Sorun üreten değil sorun çözen paydaşlıklar kurmak gerek”

İl Başkanı Dr. Bakan, “Engelleme yerine aksine daha fazla yol açmalıyız. Vatanına milletine bağlı hizmet aşkı içinde olan sadece sendikalar olarak değil tüm herkesin her şeyin önüne engel olmak hizmet edene hizmet alana karşı sorun yaratmaktan ibarettir. Sorun üreten değil sorunun çözümüne katkı sunan kurum kişi herkesle paydaşlık kurmak gerekir. Bütün bunların önünü açınca karşımıza yenilikçi sendikacılık anlayışına katkı sunan ve üreten bir yapı oluştururuz. Bunları yapmayarak çok katkı sunabilecek kişi ya da kurumları küstürüp sisteme katkı sunmaları önüne engel olmanın kimseye faydası olmaz. Engelleme ve görmezden gelme eğilimini tersine çevirmemiz gerek. Bunları yaparak kayıp diye anılacak olan bir zaman diliminde sisteme katkı sunacak yenilikçi sendikacılık anlayışını benimseyen kamu çalışanlarının sesine kulak vermek gerekir. Vakit yenilik zamanı. Teknoloji zamanı. Ülkesi için manevi değerlerine bağlı olan ama sisteme katkı sunarken üretim yaparken yenilikçi sendikacılık yapanların önünü açalım. Bu sendikal alanların tüm düzeylerinde eşitlik, adalet ve demokrasi konusunda adil olalım. Rekabet ise yapılan üretimde olsun” sözlerine yer verdi.

“Eşit şartlarda çalışma şartlarını kuralım”

Sözlerinin devamında eşitliğin öneminden bahseden Dr. Bakan, “Eşit şartlarda çalışma şartlarına katkı sunanın tercih edildiği bir sendikal teşkilatlanma kuralım. Çalışma hayatında mutlu huzurlu daha çok verimli olmanın önünü açalım. Bunu yaparak sendikal anlayışa sunulan katkının belli bir süre sonra sisteme katkı sunan değişimin aktörlerinin ne kadar çok olduğunu görmek içten bile değil. Ahlâklı yapılan sendikacılığın üyeye adalet olarak yansıdığı ve yansıyan adaletin yenilikçi sendikacılığa katkısı ile birlikte sosyalleşmenin artması, işe aidiyet oluşması ve en önemlisi herkesin mutlu olduğu bir ortamın doğduğu gerçeği yansır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.,

Haber: Avni Kuru