Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK eğitim harcamalarına yönelik verileri yayımladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eğitim harcamalarına dair verileri yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında 2022 yılı içerisinde eğitim harcamalarına ayrılan bütçe yüzde 69,3 oranında artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu, yalnızca örgün eğitime yönelik olarak gerçekleşen veya dolaylı olarak yapılan harcamalara yönelik verileri yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanmış olan bu veriler kapsamında 2022 yılı içerinde 2021 yılına kıyasla yüzde 69,3 oranında artış göstererek 587 milyar 438 milyon TL seviyesinde yer aldı. 2022 yılı içerisinde bir önceki yıla kıyasla eğitim harcamalarının yapılmış olduğu eğitim seviyeleri; yüzde 113,8 ile okul öncesi eğitime harcama başta gelirken devamında ise yüzde 74,1 ile de yükseköğretim kurumlarına yapılan harcamaların geldiği görüldü.

TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında eğitime için harcanan tutarın gayrisafi yurtiçi harcaması içerisinde ne kadar pay aldığı da merak konusu oldu. Eğitimin çeşitli alanlarında OECD ortalamasının altında kalan Türkiye’de, eğitim harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı 2021 yılında yüzde 4,8 iken, 2022 yılında yüzde 3,9 oldu. Devlet eğitim harcamalarının GSYH içindeki payı ise 2021 yılında yüzde 3,5 iken, 2022 yılında yüzde 3,1 olduğu görüldü.

Haber: Ağustos Gerçe