Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kanlı Ateşkese; Türkiye’deki rektörlerden tepki ve kınama!

İsrail’in Filistin topraklarına yeniden

İsrail’in Filistin topraklarına yeniden başlattığı kanlı saldırılar, Cibaliya Beldesi’nde trajik bir tablo oluşturdu. Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh’in de aralarında olduğu yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiği saldırı, uluslararası toplumda endişe ve üzüntüyle karşılandı.

24 Kasım 2023’te başlayan ateşkes anlaşmasının ardından yaşanan insani ara döneminin sona ermesiyle birlikte, İsrail’in tekrar başlattığı saldırılar büyük yıkıma yol açtı. Cibaliya Mülteci Kampı’nda düzenlenen hava saldırısında, çoğunluğu savunmasız bebek, çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan 100’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri ortak bir bildiri yayınlayarak, İsrail’in bu vahşi saldırılarını sert bir dille kınadılar. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen rektörler, uluslararası toplumu bu insanlık dramına karşı sessiz kalmamaya ve etkili adımlar atmaya çağırdılar.

Sivil yerleşim birimleri, eğitim kurumları ve hastanelerin hedef alındığı bu saldırıların barış ve insan hakları açısından vahim sonuçları olduğunu vurgulayan rektörler, benzer trajedilerin bir daha yaşanmaması için uluslararası toplumu insanlık suçları konusunda daha fazla sorumluluk almaya davet ettiler. Haber; Ağustos Gerçe