Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 50 milletvekili bir araya geldi! Peki gündem ne oldu?

  Ak Parti’nin 22.

 

Ak Parti’nin 22. dönem milletvekilleri Aksaray’da bir araya geldiler.
AK Parti 22. milletvekili Ahmet Yaşar’ın daveti üzerine Aksaray’a geldiler. Aksaray’da işletmeciliğini 22’nci Aksaray Milletvekili de olan, işletmeciliğini de Ahmet Yaşar’ın yaptığı Ihlara Kapadokus termal tatil köyünde buluştular.
Daha önce Pandemi döneminde İstanbul’da bir araya geldiklerini bu defa da Aksaray’da toplanmak istediklerini belirten Ahmet Yaşar’ın davetine 22’nci dönem AK Parti’nin önemli temel taşları ve isimleri de katıldı.
Hasret giderme, birbirini görme ve Aksaray’ı da yakından tanıma adına yapılan toplantıya TBMM’si geçmiş dönem başkanı Bülent Arınç, Türk Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ile o dönemde görev yapan 50’ye yakın milletvekili katıldı.


İlkgün toplantısına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Aksaray İl başkanı Hamza Aktürk, 22’nci dönem Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, 25’nci dönem Aksaray Milletvekili ve 2004-2014 yılları arası Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Selime Belediye Başkanı Levent Çevik ile Milletvekillerinin eşleri katıldı.

AK Partili 22’nci dönem milletvekillerini Aksaray’da bir araya toplayan dönemin milletvekili Ahmet Yaşar, bu toplantının ikincisi baharın yeniden yapacağız. Bu tesisi alalı bir yılda eksiklerimiz var ama tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl eksiklerimizi gidereceğiz. Sizleri aramızda görmekten mutlu oluruz. Bu toplantının tek amacı arkadaşlarımızla hasbihal etmektir. 22’nci dönem TBMM’sinin en önemli ve en hayırlı dönemidir. En çok birbiri ile dostluk ve samimiyet kuran dönemidir.  O dönemde sabahlara kadar çalıştık. Hep bir arada çalıştık. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Hasta olan arkadaşlarımıza rabbim şifa versin” dedi.
Ahmet Yaşar, Aksaray’dan da bilgi vererek, Aksaray’da Yunus Emre, Somuncubaba, 2.Kılıçarslan, 10 bin yıl evvel burada Aşıklı Höyükte beyin ameliyatı yapılmış.
Aksaray ayrıca Ihlara Vadisi’nde insanlar zulümden kaçmak için kiliseler, yapmışlar burada yıllarca yaşamışlar. Aksaray buram buram tarih kokuyor. Güzelyurt’ta Ayasofya’ya benzer camimiz var. Termal turizm için ciddi şekilde yatırım yapılacak yer, Aksaray’ı Cumartesi ve Pazar günü gezeceğiz diyerek katılımcı milletvekillerine teşekkür etti.

TBMM’si geçmiş dönem Başkanı Bülent Arınç ise konuşmasında, Ahmet Yaşar abimize teşekkür ediyoruz. Aksaray’da bir araya getirdi. Dostları bir arada görmek çok güzel. Valimiz mecliste uzun yıllar genel sekreter olarak hizmet etti. TBMM’sindeki hizmetinin sonunda Türkiye’nin en iyi vilayetine geldi. İlk valiler uzak yerlere gider. Aksaray’da başlaması çok güzel, güzel hizmetler yapmak nasip olur” dedi.

Bülent Arınç konuşmasında, AK Parti’nin kuruluşu ve geçmiş dönem anılarından bahsederek konuşmasını tamamladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise konuşmasında, Ahmet Yaşar vekilim Turizm komisyonu üyesi iken yapamadığı şimdi yaptı ve Milletvekillerini Aksaray’da bir araya getirdi. Bu da bana nasip oldu. TBMM’si genel sekreter yardımcılığı da yaptım iki yıl boyunca o dönemden de tanıştığım çok milletvekili var burada, Daha sonra 7 yıl boyunca TBMM’si genel sekreterliği yaptım o dönemden de tanıdığım isimler var. Kendilerini burada görünce anılarım tazelendi ve duygulandı. Aksaray’a geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Çok duygulandım. Aksaray’ın Ankara’ya yakın olmasından dolayı rahat gelip gidilebilecek.  Aksaray turizm açısından bambaşka destinasyonu var. Özellikle Ihlara’mız çok güzel. Orayı dolaşınca yorgunluklarınızı stresinizi atacaksınız” dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise konuşmasında, üstatlarım diye sözlerine başlayarak, aslında bizler sizlerin ellerinde yetiştik. AK parti kurulduğunda 25-26 yaşında idim. Ailemizin Milli görüş evveliyatı var. Gençlik kollarında başladım. 22’nci dönem o kadar güzel dönemmiş ki bizlere bile iz bıraktı. Hepsini hemen hemen tanıyor ve biliyoruz.

Aksaray, Salihler şehri, Somuncubaba diyarı, Aksaray’dan geçen inanların kafasında küçük il gibi gözüküyor ama Aksaray güzel bir şehirdir. Bunu gezip dolaşınca göreceksiniz. Aksaray tarım ve sanayi şehridir. 1989’da il olduk ancak turizm konusunda akrasyon yapamadık. Ahmet Abi gibi yatırımcılar gibi, Valimiz ve belediye başkanımızla yatırımcının önünü açarak turizmde daha iyi yerlere gelmesi mücadele edeceğiz.

Nevzat başkanımla 10 yıl beraber çalıştık, beş yılı belediye başkan yardımcısı olarak, meclis üyeliği yaptım. İl başkanı olmamda Mustafa Ataş ve vekillerimin büyük emeği var diyerek teşekkür etti.

Aksaray belediye Başkanı Evren Dinçer ise, böyle bir toplantıyı organize ettiği için Ahmet Yaşar abimize teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsında hala eskimeyen dostlukları görmekte bizlere umut ve heyecan veriyor. Ankara ziyaretlerimde 22’nci dönemin vekillerinin çalışmalarını anlatırlar. AK Parti geleneğinin yerleşmesinde ve oturmasında bütün bir dönemi anımsatıp, yaşatıyor. Bunu da sizlerin arasında bunu görüp yaşıyoruz. Dostlukları görmek çok güzel, Rabbim, bu dostlukları ve buluşmaları daim eylesin.

Aksaray’ın 2004- 2014 arası belediye başkanı ve 25’nci dönem AK Parti Aksaray Milletvekili Nevzat Palta ise konuşmasında, 15 yıl bürokrasi de görev yaptım. Daha sonra o dönemin milletvekilleri benim Belediye Başkanı olmamı istediler. Görev süresinde abi kardeş ilişkisi içerisinde, teşkilatımız ve vekillerimizle beraber o dönemin valileri ile şehrimize çok güzel hizmetler verdik. Birlik beraberliğin olduğun yerde hizmette ortaya çıkıyor. İlk başkan olduğumda şehrin 129 bin nüfusu vardı. Sanayide çok iyi yerde geldik. Aksaray o birlik beraberlikle güzel hizmetler aldık. Burada sizleri gördüğüm için hoş geldiniz diyorum” dedi.

Aksaray’ın 22, 23 ve 24’ncü dönem Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Mercedes Benz Türk A.Ş. Aksaray Kamyon fabrikasının Aksaray’da kalması için yaptıkları o tarihi çalışmayı anlattı. Haber: Avni Kuru