Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray anlamlı bir şampiyonaya ev sahipliği yapıyor!

Para badminton Türkiye şampiyonası

Para badminton Türkiye şampiyonası Aksaray’da Başladı

Aksaray, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde çok özel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Para Badminton Türkiye Şampiyonası, yapılan açılış töreniyle Aksaray Dağılgan Spor Salonunda başladı.


Türkiye’nin dört bir yanından 16 lden Aksaray’a gelen sporcuların katılımları ile düzenlenen Para Badminton Türkiye Şampiyonası 1-3 Aralık tarihlerinde Aksaray Dağılgan Spor Salonunda yapılıyor.
Türkiye çapında duyulan büyük organizasyonun açılış seremonisine Türkiye Badminton Federasyonu Başkan Vekili Ercan Ayılgan, Federasyon As Başkanları Zafer Şahin ve Naci Usta, Badminton Federasyonu Genel Sekreteri Aytekin Keleş ve Aksaray Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Yıldız katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kürsüye çıkarak konuşma yapan Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, ”Aksaray olarak bugün, Para Badminton Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde Türkiye Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen Para Badminton Türkiye Şampiyonasını organize ediyoruz. Şampiyona bugün açılış seremonisi ile başladı, cumartesi günü elemeler devam edecek ve Pazar günü de ödül töreniyle sonlanacak. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Aksaray’ımızda, özellikle de 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde böyle bir organizasyonu yapmaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum.” dedi.


Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın ardından açılış töreninde konuşan Türkiye Badminton Federasyonu Başkan Vekili Ercan Ayılgan, “Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı olarak 9 Eylül 2023 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul ile sayın başkanımız Ercan Yıldız başkan olarak seçildi biz de yönetim kurulu olarak kendileriyle beraber göreve başlamış olduk. Faaliyetlere başladığımızda programa baktık ve bu yıl Para Badminton şampiyonasının düzenlenmemiş olduğunu gördük. Yönetim kurulumuzla beraber yaptığımız görüşmeler neticesinde Para Badminton branşında Türkiye Şampiyonasının acilen yapılmasına karar verdik ve Aksaray’da şampiyonanın yapılmasının uygun olduğunu düşündük. Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler gününün bu organizasyonun içinde olması bizim için ayrı bir önem arz ediyor.” İfadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Türkiye Badminton Federasyonu Başkan Vekili Ercan Ayılgan, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’a, Aksaray Badminton İl Temsilcisi Bilal Bölükbaş’a ve Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi Müdürü Hava Altındağ’a plaket takdim ederken açılış seremonisi toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Para Badminton Türkiye şampiyonası Cumartesi ve Pazar günü Aksaray’da Dağılgan spor salonunda oynanan müsabakalarla devam ediyor. Müsabakalar Pazar günü saat 13’de kapanış seremonisi ile tamamlanacak.

 

 

 

Haber: Hakan Hidayet Deniz