Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK Raporuna Göre Türkiye Ekonomisi Üçüncü Çeyrekte Yüzde 5,9 Büyüdü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) gayrisafi yurt içi hasılanın üçüncü çeyreğini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan veriler kapsamında üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 oranında artış yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan veriler kapsamında gayrisafi yurt içi hasıla 2023 yılının üçüncü çeyreğindeki ilk tahmini zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,9 oranında artış gösterdi.

TÜİK tarafından açıklanan veriler kapsamında; 2023 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; inşaat yüzde 8,1, sanayi yüzde 5,7, finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 5,1, hizmetler yüzde 4,3, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 3,6, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2,7, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 2,2, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 1,7 ve tarım sektörü yüzde 0,3 artarken mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 2,5 azalış gösterdi. Ürün üzerindeki vergiler eksi sübvansiyonlar ise yüzde16,5 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan veriler kapsamında, yerleşik hanehalklarının nihai tüketim harcamaları 2023 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 11,2 artış gösterdi. Devletin nihai tüketim harcamalarında ise yüzde 5,3, gayrisafi sabit sermaye oluşumunda ise yüzde 14,7 artış olduğu görüldü. TÜİK tarafından açıklanan veriler kapsamında; işgücü ödemeleri, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 117,2 oranında artış gösterdi.

Haber: Ağustos Gerçe