Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB’den öğretmen atamasına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin 2024 bütçesi TBMM’de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli biçimde atama için tanımlanacak sayıyı belirleyeceklerini ardından hangi branşa ne kadar öğretmen alacaklarını karar vereceklerini söyledi.
Milyonlarca öğretmenin merakla beklediği atama konusu gündemde yerini aldı. Öğretmen atamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “2023 yılı için atama bahar aylarında yapıldı, Eylül başı itibarıyla 45 bin yeni arkadaşımız aramıza dahil oldu. 4 bin civarında da EKPSS üzerinden yapılan atamalar oldu. Dolayısıyla 50 bine yakın arkadaşımız başlamış oldu.” şeklinde konuştu.
Tekin açıklamalarının devamında, “2024 bütçesi TBMM’de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımızla koordineli biçimde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz. Sonra da Bakanlıkta oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirleyeceğiz. Arkadaşlarımızın hiç endişesi olmasın, kendi ihtiyaçlarımız üzerinde herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık tanımaksızın bize verilen kadrodaki yüzdelik dağılımlar üzerinden adil, hukuka uygun bir branş dağılımı yapıp, arkadaşlarımızla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. haber merkezi