Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Siz taktınız mı? Takmadıysanız cezası büyük!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kış lastiği takılması için hazırlıkların ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Kanunen kış lastiği takılması zorunlu hale gelmekte olup şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık tarihinde başlıyor. Bununla birlikte yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan ticari araçlar her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanıyor. Özel otomobillerde yasal zorunluluk olmamakla birlikte olumsuz olaylara karşı sürücülerin kış lastiklerini kullanmaları gerektiği öneriliyor.

Kış lastiklerinin taktırılması zorunlu olduğu halde taktırmayan araç sürücüleri ise 2023 yılı için 2 bin 568 lira ceza uygulanacak olup Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı kapsamında 1 Ocak 2023 itibarıyla güncellenmesi bekleniyor.

Kış aylarının olumsuz şartlarından sürücülerin etkilenmemesi adına kış lastiği taktırılmasına ilişkin Aksaray Öz oto lastik iş yeri sahibi Adem Kotak, kış aylarında sürücülerin kazalara karışmasını engellemek ve buzlanma olaylarında araçların kaymaması ve zincirleme kazalara mahal vermemek adına kış lastiklerinin şimdiden taktırmak isteyen vatandaşların olduğunu belirtti.

Kış lastiklerini taktırmak isteyen vatandaşların çok geç kalmadan lastiklerini değiştirmeli gerektiğini ifade eden Adem Kotak, otomobil sürücülerinin kış lastiği taktırma zorunluluğu olmamasıyla birlikte güvenliklerini düşünen vatandaşların kış lastiklerini taktırmak istediklerini belirtti.

Kış aylarında olumsuz olaylardan korunmak can ve mal güvenliliğini sağlamak amacıyla kış lastiklerinin taktırılması hayati önem taşırken sürücülerin bu konuya dikkatli ve titiz bir şekilde yaklaşması gerektiğini vurgulan Kotak, vatandaşların kış lastiklerini taktırmaktan kaçınmamaları gerektiğinin altını çizdi.

 

Haber: Fatma Altınok