Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’de heyecan dorukta; Temayül yoklaması yapıldı!

31 Mart 2024 tarihinde

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi öncesinde aday adaylığı başvuru sürecini tamamlayan AK Parti’de, temayül heyecanı yaşandı. Aday adayları için tercih oyu kullanılırken, mevcut belediye başkanları için memnuniyet oyu kullanıldı. Temayül yoklamasında AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan ile AK Parti tarafından belirlenen isimler görev yaptı. AK Teşkilat, temayül yoklamasında oylarını kullanılırken, Merkez ve ilçelerde hangi isimlerin aday gösterileceği merakla beklenmeye başlandı.
AK Teşkilat Pazar günü, temayül yoklaması için bir araya geldi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklaması saat 10:00’da başladı, 16:00’da sona erdi. Aksaray Merkez Belediyesi, 7 ilçe ve beldeler için aday adaylığı müracaatında bulunan isimler için oy kullanıldı.
Temayül yoklamasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk; “31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerimiz için bugün AK Parti teşkilatı olarak teşkilat temayül toplantısı yapıyoruz. 7 ilçede 18 aday adayı, merkez ilçede de 2 aday adayıyla bugün buradayız. Ben, Ak Parti teşkilatlarına bu demokrasi yarışına yoğun katılımlarından ötürü teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Temayül yoklamasında AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, belediye başkanı Evren Dinçer Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer Gür, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk ile AK Parti il ve ilçe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları yöneticilerinin aralarında bulunduğu kişiler, Belediye Başkanı olarak görmek istedikleri aday adayı için oy kullandı. Güzelyurt’ta 4, Eskil’de 2, Ortaköy’de 4, Gülağaç’ta 2, Ağaçören’de 2, Sultanhanı’da 1, Merkez’de iki aday adayı bulunuyor. Aksaray Merkez Belediye için aday adayı olan Serdar Baydar ve Yaşar Ermiş için tercih oyu kullanılırken, mevcut Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer için memnuniyet oyu kullanıldı. Kullanılan dijital oylar anında Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önündeki ekrana yansıyacağı bildirilirken temayül oylamasının açıklanıp açıklanmayacağı merak konusu olmaya başladı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz