Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Barosu, kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirme etkinliği düzenledi!

Aksaray Barosu, 25 Kasım

Aksaray Barosu, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında stant açarak Aksaraylı vatandaşlara broşür dağıttı.

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi adına anlamlı günde Aksaray Baro üyeleri stant açarak vatandaşları kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirici broşür dağıtımı gerçekleştirdi.

Türkiye’de son yıllarda gündeminden düşmeyen kadına yönelik şiddet ve cinayet olayları artık son bulması adına toplumda farkındalık yaratmak adına mücadele çalışmalar yapan topluluklar, kamuoyunda bilgilendirici eğitimler vererek kadına yönelik şiddettin engellenmesini amaçlıyor.  Bu kapsam 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında Aksaray Barosu stant açarak vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

Toplumların kalkınmasında temel mihenk taşının hak ve fırsat eşitliği olduğunu belirten Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu üyesi Av. Yağmur Göküzüm Yeğen konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “6284 sayılı kanun kapsamında sahip oldukları hakları ve sonrasında bilinçlenmeleri temel önceliğimizdir. Kadınlara yönelik ekonomik, psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddetin her türlüsü sert bir dille kınanmalıdır, çalışma hayatında kendilerine gerekli kolaylıklar gösterilmelidir, sosyal medya üzerinden yapılan şiddet içerikli paylaşımların otokontrolünün sağlaması bir elzemdir. Milli ve manevi değerlerimize baktığımızda da kadınlar hep ilk sırada hak ettikleri yeri almalıdırlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” dedi.

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Aksaray Baro Başkan Yardımcısı Av. Demet Ilık, Baro Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu üyesi Av. Yağmur Göküzüm Yeğen, Komisyon Başkanı Av. Elif Seyra Doğaç ile Komisyon üyeleri Av. Furkan Kalkan, Av. Şeyma Dilara Toprak ve Stajyer. Av. Mert Tosun’un katılımlarıyla stant açıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında vatandaşlara bilgilendirici broşür dağımı yapan, Aksaray Baro heyeti, anlamlı ve özel günde kamuoyunda farkındalık yaratma çalışmaları gerçekleştirdi.

Haber: Fatma Altınok