Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Öğretmenler günü yoğun ilgi gördü!

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Aksaray Valiliği ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı gerçekleşti.

       

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam eden programda konuşma yapan Aksaray İl Milli Eğitim Müdür Metin Alpaslan, öğretmenler gününün anlam ve önemine dikkat çekti.

24 Kasım öğretmenler gününün, öğretmelerin toplumdaki yerini belirtmek olduğunu ifade eden İl Müdür Alpaslan, “Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, emekli öğretmenleri saygıyla anmak, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin mesleklerini inceleme bilinci uyandırmak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millet mektepleri başöğretmenliğinin kabul ettiği 24 Kasım öğretmenler günü 1981 yılından günümüzde kadar 24 Kasım Öğretmeler günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Eğitimin geleceğe doğru bir şekilde inşa etmeye olanak sağlayan öğretmenler olduğunu dile getiren İl Müdür Alpaslan; “Eğitim geleceğimizi doğru bir şekilde inşa etmemize olanak sağlayan öğretmenleri böyle gelişmenin, ilerlemenin, kalkınmanın temelini eğitim oluşturmaktadır. Eğitimin mimarları şüphesiz siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Öğretmen öğrettiğinde ziyade, yetiştiren, eğiten, öğreten terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri açığa çıkaran ve bunu işleyen kişidir. Öğretmenlik, ilgi, tecrübe irfanla çocuklarımızı Gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakârlık, cefakârlık isteyen saygın mesleklerinin başında gelmektedir” şeklinde konuştu.

Öğretmenliğin bilgi üretilmesinde önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan İl Müdürü Alpaslan, “Öğretmenlik Hz. Peygamber Muhammed’in hayatında olduğu gibi insanların hayatına rehberlik ederek onları aydınlatan topluma değer katan kutsal bir sorumluluktur. Öğretmenlik her zaman bilginin üretilmesi geliştirilmesi, geleceğe aktarılması süresinde çok önemli bir role sahip olmaktadır. Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugünde değişimin, gelişimin daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarıdır. Değerli meslektaşlarım, cumhuriyetimizin yüzüncü yılının coşkuyla kutlarken Türk milletinin yüksel idareleri doğrultusunda gençlerimizi donanımlı bireyler olarak yetiştirmek adına kutsal bir göreve ifa ediyoruz. En itibarıyla mesleklerin başında gelen öğretmenlik, mesleği bedeni hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar meslek kıymetli bir meslektir” dedi.

İl Müdürü Alpaslan sözlerinin sonunda ise; “Anlayış, hoşgörü, sabır, çağa ayak uydurmaya, icap eden öğretmenlik, yılmadan, yorulmadan aydınlık bir geleceğe, inşa etmek için çalışmayı gerektirmektedir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımız hızla büyüyen dünyaya ayak uydurmayı öğrenebilecekleri bilgili, donanımlı bireyler olarak Yetiştirmek bizlerin en önemli görevleridir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928’de yılında başöğretmen unvanının verildiği bugün hep beraber öğretmenler günün kutlamaktayız. Bizlerle öğretmen camiası olarak öğrencilerimize rehberlik ederek öğrencilerimize rol model olarak her zaman okullarımızda sınıflarımızda öğretmenlerimizin yanında olacağız” şeklinde tamamladı.

     

24 Kasım Öğretmenler Günün programı kapsamında konuşma yapan Yağan Şehit Hacı Bektaş İlkokulu okulunda okul öncesi öğretmen Sema Aydemir, bu anlamlı günde duygularını anlatmalarından ötürü duyduğu mutluluk ve sevinci paylaştı.

Okulöncesi Öğretmeni Aydemir; “Bu Değerli günün ülke genelinde coşku ve heyecanla kutlanmasına vesile olan duruşu, yaşayışı ve fikirleriyle bizlere her daim örnek olan Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve görevi başında şehit edilen tüm öğretmenlerimizi sevgi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Okulöncesi Öretmeni Aydemir sözlerine öğretmenlik mesleğinin küçük hayali olduğunu ve bu hayali yaşıyor olmasından ötürü duyduğu mutluluğu anlatarak; “Yağan Şehit Hacı Bektaş İlkokulu okulunda okul öncesi öğretmen olarak görev yapmaktayım. Bir köy okulunda eğitim görmüş, hep hayalini kurduğum öğretmenlik mesleğine kavuşmuş olmanın ve eğitim hocasına katılmış olmanın mutlak bir gururunu yaşamaktayım. Anadolu’nun küçük bir köyünde, yine böyle bir okulda eğitim görmüş, küçük bir kız çocuğu olarak çıktığım bu yolda, çocukların yüreğine dokunacak bir öğretmen olmayı hayal etmenin ve bu hayli gerçekleştiriyor olmanın da kıvancını yaşıyorum. Hayatını canı kadar hiç düşünmeden adayan çocukların yalnızca zihinlerine değil kalplerine de dokunan öğretmenlerimizin ve onları başarılarını bu kısa zamanda anlatmak pekte mümkün değil. Bir öğretmen için en büyük ödül öğrencilerini en iyi mevkilerinde görmektir. Branşı, unvanı ne olursa olsun öğretmen öğrencisi için vardır ve ancak öğrencilerinin arasında mutlu olur” şeklinde konuştu.

Onlar geleceğin birer aynısı ve beni yansıtacaklar diyen Okulöncesi Öğretmeni Aydemir; “Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin beyin de ifade ettiği gibi “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını Türkiye yüzyılına ulaştıracak en önemli rehber öğretmenlerdir” biz öğretmenlerinde muğlak bir rehberi vardır. Mustafa Kemal Atatürk, onun “öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünü asla aklımızdan çıkarmayız. İşte bu sözü her hatırladığımızda değiştirdiğimiz neslin bizlerin eseri olacağı gerçeğine ulaşır, atacağımız adımları daha dikkatli atarız. Şimdi önünüzde mesleğinin daha çok başında genç bir öğretmen olarak bulunuyorum. Öğrencilerimin düşleri benim düşlerim öğrencilerimin umutları benim umutlarım. Onlara her baktığımda geleceğin öğretmenlerini, doktorlarını, mühendislerini, bilim insanlarını görüyorum. Biliyorum ki ben onlara ne dar güvenirsem onlarda kendilerine o kadar güvenecekler ve yine biliyorum ki onlar geleceğin birer aynısı ve beni yansıtacaklar” şeklinde konuştu.

Programın devamında ise katılımcılara sinevizyon gösterisi oldukça yoğun ilgi toplarken adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti.  Dereceye giren öğretmenlerin kompozisyon okunmasıyla devam eden programda Benim Adım Öğretmen başlıklı şiir sunumu katılımcıları duygulandırdı.

Halkoyun gösterisiyle devam eden programda ödül ve emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edildi. Öğretmeler gününün anlam ve önemine dikkat çeken kutlama programında öğretmenlerden oluşan müzik topluğunun konseriyle taçlandı.

Programa Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Aksaray Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri akan Kılınçkaya, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Alpay Arıbaş, Kurum Müdürleri, STK Başkanları ve öğretmenler katıldı.

Haber: Fatma Altınok