Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu, liseli öğrencileri sektörle buluşturdu

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, sektörel buluşmalar kapsamında Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasını ziyaret etti.

   

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, mesleki teknik lisesi öğrencilerinin meslek edinecekleri sektörü tanımalarını için oluşturulan gezilerde, üretim faaliyetlerinde yerinde görme fırsatı yakalamasına fırsat oluşturuyor.
Aksaray Valiliği, eğitim ve sektörel çalışmaların iç içe geçerek gelecek nesillerin meslek edinmelerinde mesleklerini yakından tanıma ve meslek edinme de kendilerine oluşturacakları yol için fırsat oluşturmak ve eğitim kalitesini arttırmak adına teknik geziler düzenliyor.
Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’nun himayelerinde gerçekleşen teknik geziler kapsamında OSB ‘de faaliyet gösteren tekstil firmasını ziyaret eden öğrenciler, Mesleki ve Teknik Lise si öğrencileri üretim alanında yapılan çalışmaları bizzat görerek, teorik bilgilerin yanı sıra pratikte de pekişmeleri amaçlandı.
Öğrencilerin sektörü tanıyarak üretim faaliyetlerini yerinde görmelerini sağlayan Aksaray Valiliği, öğrencileri teorik bilgileri pratikte nasıl olduğunu görmelerine ve yerinde inceleme yapmalarını tanıdığı fırsatlar doğrulusunda öğrenciler hem iş ve işleyişi kavrıyor hem de üretimin canlanmasını sağlayarak yeni nesillerin meslek edinmelerinde kendilerini bulmalarını olanak sağlanıyor.
Vali Kumbuzoğlu, Mesleki ve Teknik Lise öğrencileri ile birlikte OSB’de faaliyet gösteren bir tekstil firmasını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Vali Kumbuzoğlu’na ziyareti esnasında, Aksaray İl Mili Eğitim Müdür Metin Alpaslan, Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Balak Polat, Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş eşlik etti.

Haber: Fatma Altınok