Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eski gelinlikler geri dönüştürülüyor; Çocukların hayalleri süsleniyor

Filiz Gelinlik, Aksaray Belediyesi’nin

Filiz Gelinlik, Aksaray Belediyesi’nin koordinesinde eski ve yeni gelinlikleri, bindallıları, aksesuarları Sarıatlı’da üreten kadınlara göndererek atık kumaşlardan bebek üretip ek gelir elde etmelerini sağlıyor.

Sarıatlı’da kadın dayanışmasıyla hayata geçirilen projelere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Aksaray’da Filiz Gelinlik işletmesi sahibi Filiz Duran’ın katkısıyla ve Aksaray Belediyesi’nin koordinesinde Sarıatlı’da kadınlar hem üretip ek gelir elde ediyor hem de geri dönüşüme ciddi katkılar sağlıyor.

“Projeye olan ilgi yoğun”

Projeye olan ilgi ve alakanın yoğun olduğunu ve ihtiyaç sahibi hanımlar için kolları sıvadıklarını ifade eden Filiz Gelinlik İşletme sahibi Filiz Duran projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir talep olduğunu duydum ben geçen sene Eylül ayıydı. Ondan sonra ben de epeyce biriken kumaşlar vardı Muazzez Hanıma ilettim o da ‘tabi’ dedi. Biz çağırdık oradan epeyce gönderdik. Sonrasında tekrar talep geldi bir daha istiyoruz diye. Tekrar toparladım, gönderdim. Bu sene de hem elimde olan sıfır gelinlikler, hem de nişanlıklar, bindallılar, onlar için biriktirdim hususi atmadım. Onları da gönderdik. Sonra gelinlikleri Muazzez Hanım Aksaray Belediyesi için gönderelim dedi. Aksaray Belediyesi’ne de bir kısmını ayırdık. Onları da dün oraya gönderdik. Bu şekilde ihtiyacı olan kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. “ şeklinde konuştu.

“Kadın dayanışması oldukça güçlü”

Filiz Duran’ın büyük bir kadın dayanışmasına öncülük ettiğini ve turizm açısından da oldukça büyük bir öneme sahip proje olduğunu ifade eden Türk Kadınlar Konseyi Aksaray Şube Başkanı Muazzez Toprak yaptığı açıklamada, “Biz Vali Konağı’nın önünde bir program sırasında bu hanımlarla tanıştık. Onlardan bize böyle bir talep gelince ve Filiz Hanım da böyle bir katkı sağlayabileceğini söyleyince sağ olsun her iki derneğimizin de üyesi. Biz hemen harekete geçtik. Saratlı Belediye Başkanımız araç gönderebileceğini söyledi. Filiz Hanım büyük otobüsü neredeyse doldurmuştu. Sonrasında hanımlar, gelinlikleri bindallılar, kıyafetleri hem ikinci el hem sıfır kıyafetler vardı. Oradaki cem evinin altında bütün Saratlı bölgesine verebilecek şekilde bir dizayn yaptılar. Kumaşlardan da oradaki bebek yapan kadınlar faydalandılar. Şu anda Filiz Hanım sayesinde oradaki kadınlarla bir kadın dayanışması yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Biz, bu dayanışmayı sürdüreceğiz”

Sadece atık kumaşları değil sıfır kıyafetleri de değerlendirdiklerini vurgulayan Toprak açıklamasına şöyle devam etti; “Biz sadece parça değil, çiçekler, danteller, fiskonlar, boncuklar gibi aksesuarlar da gönderiyoruz. Oradaki hanımefendiler şimdi çok daha güzel bebekler yapabiliyorlar. Çünkü ellerinde daha değişik parçalar ve malzemeler var. Bu kez de bu çalışmamızı parça anlamında yine Saratlı’daki kadınlara yaptık ama gelinlik, bindallı, nişan tuvaletleri gibi aksesuarlarını da sıfırlar da vardı otuza yakın bir parçayı buradaki Sosyal İşlerle görüşerek hem Valiliğin hem Belediye’nin dayanışmasıyla Aksaray Belediyemizdeki daha ihtiyaçlı arkadaşlarımız faydalanabilsinler diye Belediye’nin sosyal işlerde kullandığı evine gönderdik. Biz bu dayanışmayı sürdüreceğiz ve diğer köylerde de aynı tip çalışmalar yapıyoruz ama özellikle Saratlı’yı seçmemiz orada bu iş uzun zamandır sürüyor ve turistlik bir bölge olması gönlümüz onların kooperatifleşmesi. Biz her zaman yanlarındayız.”

Haber: Ağustos Gerçe