Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İyi Parti dağılıyor” iddialarına Milletvekili Yaldır’dan son nokta

İyi Parti’de son dönemde

İyi Parti’de son dönemde yaşanan istifalardan sonra İYİ Parti’nin dağılacağı yönünde söylemler kulislerde yer alıyordu. Aksaray İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır böyle bir şeyin mümkün olmadığını dile getirerek, “İYİ Parti kuruluş ayarlarına geri dönüyor. İYİ Parti dağılmaz!” dedi.

“Aksaray’ın tüm beldelerini alacağız”

İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yaldır, “Sizler zannetmeyin ki sadece Yeşilova’yı alacağız. Biz, Yenikent’i de alacağız. Sultanhanı’nı da alacağız, Eskil’i de alacağız. Sarıyahşi’yi, Güzelyurt’u, Gülağaç’ı, Ağaçören’i de alacağız. Aksaray’ın tüm beldelerini, ilçelerini de ve Cenab-ı Allah bize nasip edecek ve Aksaray Belediyesi’ni de alacağız. İnşallah seçim akşamı Aksaray Belediyesi’nin zaferini tüm beldeler ve ilçeler ile birlikte yaşayacağız ve bu belediyelerin kardeş belediyeler olarak birbirlerinin imkânlarından faydalanmalarını sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde konu hakkında açıklama yapan milletvekili Turan Yaldır, tüm belediyeleri almak konusunda iddialı sözlere yer vererek, “Malumunuz ülkemizde 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde bir genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaşandı. Bu seçimlerden sonra partimiz İYİ parti yetkili kurumları ile toplanıp önümüzdeki yerel seçimlere ve bundan sonraki siyasi hayatına hür ve müstakil olarak, hiçbir siyasi parti ile bir ittifak yapmadan, kendi duruşu ile kendi karakteri ve kimliği ile kendi adayları ile kendi Genel Başkanı ile kendi duruşuyla girme kararı aldı. Bu kararı da ben Aksaray Milletvekili olarak cani gönülden desteklediğimi ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de gönül ister ki tüm siyasi partiler kendi amblemleri, kendi adayları ile hiçbir ittifaka dâhil olmadan girsinler ve vatandaşımız kararı versin. Elbette bu alınan kararı benim gibi destekleyen birçok gönüldaşım oldu” sözlerini kullandı.

İyi Parti yeniden kuruluş ayarlarına dönüyor

İYİ Parti’nin bu kararını desteklemeyen bazı kesimlerinde olduğunu ifade eden Yaldır sözlerinin devamında, “Son dönemde İYİ Parti’den bazı istifalar oldu. Hatta İyi Parti dağılıyor gibi ifadeler kullanıldı. İyi Parti dağılmaz. İYİ Parti yeniden kuruluş ayarlarına dönüyor ve önce 31 Mart seçimlerinde Türkiye’de belediye seçimlerini kazanıp daha sonrasında olası erken genel seçim olursa o seçimleri, olmaz ise 2028 tarihinde yaşanacak olan seçimlerde kendi kadrolarıyla, duruşuyla Türkiye’yi yönetmeye talip olduğunu buradan ilan ediyorum. Bazı istifalar oldu. Bir milletvekili arkadaşımız, ‘AK Parti ile ittifak yapalım.’ dedi kabul görmedi. Başka bir milletvekili arkadaşımız, ‘CHP ile ittifaka devam edelim’ dedi o da kabul görmedi. Belki bundan sonraki süreçte başka arkadaşlarımız da benzer tavrı ve düşünceyi gösterebilir. Fakat Türkiye’de ilk defa istifalar İYİ Parti’de yaşanmıyor.” ifadelerini kullandı.

İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kopmuş Bir Partidir

İYİ Parti’nin doğduğu yerin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ifade eden Milletvekili Turan Yaldır,  “O günkü şartlarda partimizi kuran gönüldaşlarımızın, partimize oy veren vatandaşlarımızın yüze 90’ı Milliyetçi Hareket Partisi’nden kopup gelmiştir. Bugün bizde böyle bir kopuş falan yok.” dedi.

“Toplantıda çok önemli kararlar alındı”

Aksaray İyi Parti Milletvekili Yaldır sözlerine, “Farklı düşüncelerde olan bazı arkadaşlarımız bir vefasızlık örneği gösterip kendilerine yakışanı yapıyorlar. Ama İYİ Parti’nin buradan daha da güçlenerek çıkacağına ben cani gönülden inanıyorum. Bu noktada bundan sonraki çalışmalarımız bize hem yerelde hem genelde büyük bir ivme kazandıracaktır. Hafta sonu İl Başkanımız Sercan Belgemen ile birlikte İstanbul’da partimizin tüm yetkili organlarının bir araya geldiği, 2 gün süren bir toplantıya katıldık. Çokta önemli kararlar aldığımız bir toplantı oldu. Sizlere, Genel Başkanımız Meral Akşener’in de selamını iletiyorum. İnşallah seçim sürecinden de ilimiz Aksaray’da fırsat olursa çok isterim. Doğduğum topraklarda Genel Başkanımızı misafir edeceğiz.” diyerek son verdi.

Haber: Ağustos Gerçe