Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK verilerine göre Türkiye’de ,istihdam yüzde 3,9 arttı; 2023 İşgücü Endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılının üçüncü çeyreğine dair işgücü girdi endeksi verilerini yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında istihdam endeksi yıllık yüzde 3,9 oranında artış gösterdi.

TÜİK tarafından her yıl belirli aralıklarla düzenli olarak yayımlanan işgücü girdi endeksi verilerinde 2023 yılının üçüncü çeyreğindeki gelişmeler açıklandı. TÜİK’in açıklamış olduğu veriler kapsamında, 2023 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla yüzde 3,9 oranında artış yaşandığı görüldü. Bu endeks kapsamında yer alan alt sektörlerde ise; sanayi sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe yüzde 13,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4,0 oranında artış yaşandı.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde ise, endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,0, inşaat sektöründe yüzde 14,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 6,2 artış gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu işgücü girdi endeksi verileri kapsamında yer alan sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 113,7 artış gösterdi. Alt sektörler incelendiğinde, ise endeks; sanayi sektöründe yüzde 107,9, inşaat sektöründe yüzde 141,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 114,1 artış gösterdi.

Haber: Ağustos Gerçe