Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’de siyasi kartlar yeniden karılıyor! Eskil’de AK Parti’ye sürpriz başvuru

Eskil’den, AK Parti’ye sürpriz

Eskil’den, AK Parti’ye sürpriz başvuru

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 2. Sıra Milletvekili Adayı olan ve Eskil’den büyük bir destek alarak, MHP’nin Eskil’de birinci parti olmasında etkin bir rol oynayan Mustafa Zavlak, AK Parti’ye, Eskil Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında bulundu. Zavlak’ın, MHP’den aday olması beklenirken AK Parti’ye başvuru yapması siyasi arenada adeta şok etkisine neden oldu.

Geçmiş dönemde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı ve MHP’den Eskil Belediye Başkanı Adayı olan, İmam Hatipli, MÜSİAD üyesi Mustafa Zavlak, 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden 2. Sıra Milletvekili Adayı olmuştu.

Zavlak, Eskil ilçesinden büyük bir destek alarak, MHP’nin Eskil’de birinci parti olmasında önemli bir rol oynamıştı. Daha önce de Eskil Belediye Başkanlığı için adaylık sinyalleri veren ve MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın her fırsatta övgüyle bahsettiği bir isim olan Mustafa Zavlak, siyasi geçmişinin temiz olması sebebiyle de her kesimin takdirini kazanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Ramazan Kaşlı ile beraber MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesinin ardından Eskil Belediye Başkanlığı için MHP’nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Mustafa Zavlak, AK Parti’ye Eskil Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında bulundu. Zavlak’ın, AK Parti’den aday adayı olması üzerine MHP’nin nasıl bir tepki vereceği ve Eskil Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceği merakla beklenmeye başlandı.

Eskil’de Mustafa Zavlak’ın Belediye Başkan aday adayı olarak AK Parti’ye müracaatta bulunmasının ardından, Eskil’de Belediye Başkan adaylığı düşünen Şerafettin Meral, Niyazi Alçay ve Recep Çelen’in MHP’den mi aday adayı olacak yoksa 22 Kasım Çarşamba günü sona erecek olan AK Parti’den mi aday adayı olacak merakla bekleniyor.

Bu arada Eskil’in AK partili mevcut Belediye Başkanı Necati Belgemen belediye başkanlığı için aday olmayacağını açıklamıştı.

Eskil’de siyasi kartlar yeniden karılıyor. Bakalım Eskil’de kimler hangi partiden aday olacak? 31 Mart 2024 tarihinde Eskil’in belediye Başkanı kim olacak?

Haber: Avni Kuru