Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kiracı ve ev sahibi arasında dikkat edilecek konu!!!

Kiracı olduğu evi kiraya

Kiracı olduğu evi kiraya verenler dikkat!

Günübirlik ev kiralamanın yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunların çözümü için harekete geçildi. Yeni kararla birlikte kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip kazanç elde eden kişilere 100 bin lira ceza kesilecek. 1 Ocak 2024’ten itibaren hayata geçirilecek yasayla birlikte, kiraladığı konutu günlük kiraya verenlerle birlikte izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de aynı cezai işlem uygulanacak.

Konut fiyatlarında yaşanan hareketlilik, emlak sektörünü de olumsuz etkiledi. Emlakçıların kiralık ev arayanlara konut temin etmekte zorlandığı devrede, “ayakçı” olarak bilinen yetkisiz şahıslar, emlakçılık faaliyetine başladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, kentte her gün 20-30 dolandırıcılık olayı olduğunu ifade etti.

Kiralık ev düzenlemesi Meclise taşındı

Çağlar, günübirlik kiralık evlerin yaygınlaşması ve sorunların yaygınlaşması üzerine günlük kiralık ev düzenlemesinin Meclis’e taşındığını hatırlattı.

Yeni düzenlemeyle birlikte konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınması gerekeceğini vurgulayan Çağlar, “İzin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda izin belgesi alınmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlere 500 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için bir kez daha 15 günlük zaman tanınacak.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi