Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

LGS örnek soru kitapçıkları erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemine (LGS) hazırlık yapan öğrencilere yönelik örnek soru ve çözümlü videolar yayınladı.

2023- 2024 eğitim öğretim yılında hareketlilik başlamasıyla birlikte Bakanlık, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlara yönelik merkezi sınava dair örnek sor kitapçıklarını öğrenciler için erişime açtı.

Bakanlık tarafından öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlan örnek soru kitapçıklarında; Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerinden onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizceden ise beşer soru olmak üzere toplam da 45 soru içeriyor.

8. sınıflara yönelik hazırlanan da örnek sorular Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programları esas alındı.

Öğrencilere sorular dahilinde kurduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi becerilerin kazandırılması amacıyla örnek soru kitapçıkları hazırlandı.

8.sınıf öğrencileri için hazırlanan örnek soru kitapçıklarının çözümlerini Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi  YouTube kanalında öğrenciler takip edebilecek. Milli Eğitim Bakanlığının örnek soru kitapçıklarını ortaöğretim öğrencileri internet adresinde ulaşabilecek.

Haber: Fatma Altınok