Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hayvanlarını sigortalatmayan destek alamayacak!

Aksaray Süt Birliği Başkanı

Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, 2024 yılında başlayacak olan yeni bir uygulama ile artık üreticilerin hayvanlarını cüzi bir miktar karşılığında ve devlet destekli olarak sigortalatmaları gerekeceğini söyleyerek, sigorta yaptırmayanların sözleşme yaptırma şansının kalmayacağını ifade etti.
2024 yılında başlayacak olan yeni bir uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, “Tarım Kanunu çerçevesinde 2024 yılında destekleme alacak olan hem çiftçilerin, hem hayvancıların hem de sütçülerin hayvanlarını sigorta yapma mecburiyeti getirilmiştir. Biz buna itiraz etmiştik ama uygulanacak gibi görünüyor. Bir inek günlük 35 kiloya kadar hesaplanıyor. Bir süt üreticisi günlük 70 kilo süt alıyorsa 2 tane ineğine ‘adi sigorta’ yaptırmak zorunda. Adi sigorta, sel, deprem, yangın gibi doğal afetleri kapsıyor.” dedi.

Adi sigortanın yarısının devlet destekli olduğunu ve çok cüzi bir miktara yaptırılacağını ifade eden Esat Zengin, “Yakın günlerde bunun için bir toplantımız olacak. Toplantıda detayları netleştirdikten sonra son durumu tekrar paylaşacağız. 2024 yılı Ocak ayından itibaren bu sigorta başlayacak. Sigortayı Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) yapacak. Sigortası olmayanın sözleşmesi yapılamıyor. Destekleme için de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleme sistemine girme şansımız olmuyor. Geniş bilgiyi netleştiği zaman tekrar bildireceğiz.” şeklinde konuştu. Haber: Ağustos GERÇE