Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitimde büyük değişim; Resmi Gazete’de!

Ülkemizin eğitim sistemine önemli

Ülkemizin eğitim sistemine önemli bir dokunuş yapılarak, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararlar, ders saatlerinde köklü değişikliklere işaret ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitim faaliyetlerinde uygulanacak yeni ders ve ek ders saatleri belirlendi. Her 2 saat ders için 1 saat ek ders uygulamasına geçilmesiyle öğrencilerin eğitim süreçlerinde nasıl bir etki oluşturacağı merak konusu.

Milli Eğitim Bakanlığı da benzer bir adım atarak yönetici ve öğretmenlerin ders saatlerinde yapılan değişiklikle her 2 saat ders için 1 saat ek ders uygulamasını benimsedi. Ayrıca, öğretmenlerin toplam haftalık ders saatlerinde de revizyona gidildiği bildirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ders ve ek ders saatlerine ilişkin esaslarında yapılan değişiklikle, ders görevi verilenlere her 4 saat ders için 1 saat daha hizmetlere destek görevi karşılığında ek ders ücreti ödeneceği açıklandı.

Bu önemli değişikliklerle birlikte, eğitim sisteminde beklenen gelişmeler ve öğrenci-öğretmen dinamiklerindeki değişiklikler gündemde geniş yer bulacak.
Haber; Ağustos Gerçe