Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Onlar bizim dostumuz!

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ ALİ ABBAS ERTÜRK, İYİ PARTİ’YE SESLENDİ:
Onlar bizim dostumuz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde beraber ittifak yaptıkları İYİ Parti’nin, CHP’nin 38. Kurultay’ında selam beklemesi ile ilgili konuştu. Ertürk, “Aksaray siyaseti ile ilgili hiçbir polemiğe girmem. İYİ Partili arkadaşlarımız bizim dostumuzdur. Dostluğumuza, geçmiş ittifakımıza zarar verecek bir cümleyi benden duyamazsınız.” dedi.
CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ında CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha önce ittifak yaptıkları ve kendisini destekleyen İYİ Parti ve Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerine selam göndermemesi üzerine İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, kendilerinin bir selam beklediklerini ancak kendilerinin beklediği selamın başkalarına gittiğini söylemişti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, “Eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni Genel Başkanımız Özgür Özel, hak mağduriyeti yaşayan, cezaevinde tutulan kişilerin bir hak gaspına uğradığından bahsetti. Gazetecilerden de bahsettiler. Biz baştan beri aynı şeyi söylüyoruz. Selahattin Demirtaş’ın da Osman Kavala’nında adil yargılanmak hakkıdır. AK Partili bir siyasetçi de gözaltına alınır yargılanırsa onunda adil yargılanmak hakkıdır.” dedi.
Ertürk sözlerinin devamında, “Bizim kimseye çaktığımız selam falan yok. İYİ Parti bizim için önemli bir partidir. Omuz omuza ülkede iktidar değişimi için mücadele verdiğimiz bir partidir. Bu dostluğumuza, geçmiş ittifakımıza zarar verecek bir cümleyi benden duyamazsınız. Aksaray siyaseti ile ilgili hiçbir polemiğe girmem. İYİ Partili arkadaşlarımızda bizim dostumuzdur. Altılı Masa’da ittifakımızda bulunan diğer partilerimizde bizim dostumuzdur. Benim için en önemli duygu vefadır.” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Ağustos GERÇE